POMOĆNICI PAKUJU KOFERE: Novi Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave policije

V.KADIĆ

02. 03. 2021. u 08:38

U UPRAVI policije predstoji veliko spremanje. Predloženim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji UP koja će biti dostavljena Vladi Crne Gore na razmatranje i usvajanje, na udaru će se naći osam dosadašnjih pomoćnika direktora.

ПОМОЋНИЦИ ПАКУЈУ КОФЕРЕ: Нови Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији Управе полиције

Foto Arhiva Novosti

Radi se o Zoranu Lazoviću, Enisu Bakoviću, Dejanu Đuroviću, Dragu Špičanoviću, Draganu Blagojeviću i Zoranu Tomčiću. Ovaj broj biće prepolovljen, pre izbora u Nikšiću 14. marta, dok će oni koji ne budu u novom "timu" ostati neraspoređeni. Vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Zoran Brđanin je nakon postavljanja na novu dužnost ponudio pomoćnicima da sami podnesu ostavke što su oni odbili.

Sistematizacijom su, dakle, predviđena četiri sektora policije - Sektor kriminalističke policije (Odelenje za borbu protiv organizovanog kriminala i Sektor za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma), Sektor opšte nadležnosti u sklopu kojeg će biti granična policija, Sektor za obezbeđenje ličnosti i objekata i Sektor specijalne policije.

USLOV KATNIĆA

GLAVNI specijalni državni tužilac Milivoje Katnić saopštio je da je spreman da podnese ostavku ukoliko podnosioci inicijative za izmene Zakona o Državnom tužilaštvu i Zakona o SDT odustanu od toga. On je predočio svoje uslove šefu parlamenta Aleksi Bečiću i potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću, od kojih traži da Tužilački savet, Specijalno policijsko odeljenje, na čijem čelu je Dragan Radonjić i Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala, na čijem je čelu Zoran Lazović, ostanu u istom sastavu kao i do sada.

Već duže vreme "trn u oku" Demokratskog fronta je Zoran Lazović, šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Crne Gore, posebno ovih dana kada su tenzije uoči izbora u Nikšiću podignute. Optužuju ga za progon državljana Srbije iz ovog grada koji su bili gosti Nove srpske demokratije, hapšenja Mila Božovića, poslanika Demokratskog fronta, i njegovih prijatelja iz Srbije - poznatog rukometaša Vlade Mandića, Aleksandra Jokića i Bratislava Stoiljkovića.

Zoran Lazović, Foto Arhiva Novosti

Lideri ovog političkog saveza Andrija Mandić i Nebojša Medojević izjavili su da je "šef Veljka Belivuka u Crnoj Gori" upravo Zoran Lazović.

- Prema informacijama koje imam, Zoran Lazović je dao policijsku zaštitu Veljku Belivuku tokom njegovog boravka u Crnoj Gori krajem januara. Lazović je kum i prijatelj tužioca Milivoja Katnića i jedan od najbližih ljudi predsednika Mila Đukanovića.

Belivuk je nedavno boravio u Crnoj Gori gde je imao bezbednosnu zaštitu. U vreme nove vlasti izvesni Belivuk, Velja Nevojlja, dolazi u Crnu Goru i niko ga ne pretresa. Velja Nevolja, vođa kriminalne bande čiji je šef u Crnoj Gori, a nalazi se na mestu pomoćnika direktora Uprave policije, čuvan je i štićen na ovim prostorima, a u Nikšiću je obezbeđivao glasove DPS-a - tvrdi Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!