SAHRANJEN BRAT MITROPOLITA AMFILOHIJA: Vučica Radović ispraćen na večni počinak u Donjoj Morači

V. K.

24. 02. 2021. u 17:44

VUČICA Radović (87), brat blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija sahranjen je danas na groblju Biljege u Barama Radovića u Donjoj Morači.

САХРАЊЕН БРАТ МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА: Вучица Радовић испраћен на вечни починак у Доњој Морачи

Foto: AP Photo/Risto Božović/V. K.

On je jedno od mnogobrojne dece koje su izrodili njihovi roditelji Ćiro i Mileva. Svetu zaupokojenu liturgiju sa opelom u crkvi Svetog Pantelejmona i Svetog Klimenta Ohridskog služio je sa sveštenstvom Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije.

Foto: V. K.

 

Sajt Mitropolije crnogorsko primorske objavio je da se vladika Joanikije oprostio od Vučice Radovića. 

- Pre tri meseca iz ovoga u novi život ispratili smo njegovog mlađeg brata, našega Arhiepiskopa cetinjskog i Mitropolita crnogorsko-primorskoga Amfilohija, kada smo svi u Crnoj Gori, ali i u celom srpskom narodu, osetili taj veliki gubitak - kazao je vladika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)