DANAS ISTIČE DVONEDELJNO ZAKLJUČAVANJE - Carević: Predložićemo da se u Budvi nastavi sa strogim merama još 15 dana

B. Dabić

24. 02. 2021. u 13:50

DANAS ističe dvonedeljni lokdaun koji je uvelo Ministarstvo zdravlja u Budvi i Tivtu.

ДАНАС ИСТИЧЕ ДВОНЕДЕЉНО ЗАКЉУЧАВАЊЕ - Царевић: Предложићемо да се у Будви настави са строгим мерама још 15 дана

Foto: Uprava policije

Predsednik Opštine Budva Marko Bato Carević predložiće da Budva i u narednih 15 dana bude zaključana kako bi se broj zaraženih korona virusom još smanjio, a grad izašao iz crvene zone.


- Mi ćemo predložiti da se nastavi sa strogim merama, kazao je Carević.

Naglasio je da će opštinski Tim predložiti da se mere koje su na snazi produže još najmanje dve sedmice.

-Mere već daju rezultat. Velika je opasnost, znate da turistička sezona počinje za mesec dana, da grad bude u crvenoj zoni. Koji će to turista da dođe ako budemo u crvenoj zoni. Ne smemo ni da pomislimo da će i ova sezona biti loša ili da izostane. Razumem sve, svi smo u istom problemu, ali sada kada u gradu nema turista, bolje da produžimo mere još dve nedjelje i smognemo snage. Znam da nije lako, ali to je neophodno kako bi zarazu sveli na najmanju moguću meru i da krenemo u turističku sezonu puni optimizma - naglasio je Carević.

DANAS NOVE MERE

Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje, organizuju danas u 15 sati redovnu konferenciju za medije, na kojoj će biti prezentovane nove nove epidemiološke mere i trenutna situacija, uzrokovane pandemojom izazvanom virusom Covid 19.

Na press konferenciji govoriće dr Igor Galić, direktor Instituta za javno zdravlje, dr Ana Bubanja, infektolog u Kliničkom centru Crne Gore i Mina Gazivoda, specijalista medicinske psihologije u KCCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere