„SVAKA VAŠA REČ PODRŠKE SE ČUVA KAO DRAGOCENOST“: Bratstvo pravoslavne omladine Crne Gore uputilo čestitku patrijarhu Porfiriju

V. K.

22. 02. 2021. u 10:57

„СВАКА ВАША РЕЧ ПОДРШКЕ СЕ ЧУВА КАО ДРАГОЦЕНОСТ“: Братство православне омладине Црне Горе упутило честитку патријарху Порфирију

Foto: P. Milošević/Tanjug/Zoran Žestić/AP Photo/Darko Vojinović

BRATSTVO pravoslavne omladine Crne Gore uputilo je čestitku patrijarhu Porfiriju, koji je stao na čelo Svetosavske srpske crkve i srpskog naroda, uz poruku da je uz njega pravoslavna omladina podlovćenske države.

-Uz Vas je, kao što ste Vi srcem bili uz narod naš tokom veličanstvene godine litija u Crnoj Gori. Svaka Vaša reč podrške se ovde pamti i čuva kao dragocenost. Uz Vas smo, kao što smo bili uz Vaše časne prethodnike –patrijarha Pavla koji je osnivanje i rad Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore  blagoslovio, i njegovog naslednika patrijarha Irineja, koji je uvek dočekivan sa oduševljenjem u slobodarskoj Crnoj Gori. Znamo da pred Vama stoje složeni i važni izazovi, ali mi spremno čekamo da Vam u svemu pomognemo i srcem i mišicom junačkom, kad god i gde god bude trebalo. Vodite nas putem svetoga Save Ravnoapostolnog, čuvajte nam naše Kosovo i Metohiju kao zenicu oka našega, prigrlite sav naš narod širom sveta, budite nam oslonac, učitelj i nadahnitelj za svako dobro delo. Neka naša sveta Crkva i naš narod u Vama ima čist obraz, svetlo lice i jasan pogled pred burama ovoga sveta, kojih u naše dane ne manjka, kako na crkvenom, tako i na društvenom i narodnom planu. Ne sumnjamo u to da ćete, pomoću Božijom i svetih srpskih arhiepiskopa i patrijaraha, brod naše Crkve voditi nepokolebljivo putem istine Božije. Očekujemo Vas, Vaša svetosti, da dođete među nas, da Vam i lično posvedočimo našu ljubav ovde, u oslobođenoj Crnoj Gori, a mi ćemo pohitati gde god Vaša svetinja pozove i uznositi stalne molitve za Vas da pravilno upravljate rečju istine Hristove, kličući: Dostojan! Mnogaja ljeta! - poručuje predsednik Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore Ivan Bulatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

posmatrac iz daleka

22.02.2021. 23:45

Njegova svetost Partrijarh SRPSKI unese mi neku spkojnu svetost u moju dusu. Ne mogu to da opisem adekvatno. Osecam ponos i tihu blagu srecu da zivim u dobu u kome je njegova svetost Patrijarh Porfirije nas vrhovni poglavar.