KLIZIŠTE ODNELO PUT: Problem posle rekonstrukcije pravca Berane-Petnjica

M. SEKULOVIĆ

17. 02. 2021. u 08:38

TEMELjNA rekonstrukcija puta Berane-Petnjica, pompezno promovisana video-spotovima, koja je, činilo se urađena na kvalitetan način, za šta je izdvojeno 11 miliona evra, postala je noćna mora građanima, ali i investitoru i izvođaču radova, kompaniji "Bemaks" iz Podgorice.

КЛИЗИШТЕ ОДНЕЛО ПУТ: Проблем после реконструкције правца Беране-Петњица

Klizište na Polici / Foto M. Sekulović

Poslednji u nizu problema, na putu koji je završen pre oko dve godine, jesu brojna klizišta koja su se pojavila posle obilnih kiša, što je na nekoliko mesta ugrozilo saobraćaj.

- Česta je pojava da se veće količine zemlje i kamenja, zajedno sa snegom, sruče na kolovoz - kažu u Petnjici, što je potvrdio i predsednik Opštine Samir Agović, koji pored klizišta na Polici, ukazuje i na ono nedaleko od Petnjice, na potezu od Gusara do Podvada. - Tu su često angažovane građevinske mašine da bi se uklonile znatne količine zemlje sa kolovoza. Sve to ukazuje da se te tačke gde se javljaju odroni, moraju trajno ukloniti.

I iz Mesne zajednica Polica apeluju da se što pre pristupi sanaciji klizišta koje se na putu Berane-Polica pre duže od godinu pojavilo kod škole na Goraždu, gde je put na nekoliko mesta potonuo, a na jednom nestao.

- Rekonstrukcija puta, nije odrađena na valjan način i to će imati dalekosežne negativne posledice - revoltirani su meštani MZ Polica, čiji predsednik Boban Veljić kaže da su tokom rekonstrukcije ukazivali na brojne propuste.

- Tražimo odgovornost za one koji su olako shvatili primedbe i u posao ušli bez detaljnih geoloških ispitivanja terena.

NESTABILNO VIŠE OD DVA HEKTARA

- REČ je o ozbiljnom problemu koji se pojavio nakon pomeranja zemljišta, a radi se o više od dva hektara. Zemljište samo tone u širem krugu tako da proces sanacije zahteva dubinska geološka ispitivanja kako bi se uradio projekat kompletnog dela. Ne radi se samo o sanaciji u putnom delu, već se radi o širem delu koji mora da uđe u proces sanacije - saopšteno je iz kompanije "Bemaks".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)