GRUBE POVREDE KRIVIČNOG POSTUPKA: Predmet "državnog udara" vraćen Višem sudu u Podgorici

V.K. - S.Đ.

05. 02. 2021. u 14:47

NAKON što je Apelacioni sud ukinuo prvostepene presude u slučaju "državni udar" ovaj predmet je vraćen Višem sudu u Podgorici, na ponovno suđenje pred novim većem.

ГРУБЕ ПОВРЕДЕ КРИВИЧНОГ ПОСТУПКА: Предмет државног удара враћен Вишем суду у Подгорици

Branka Milić

- Veće je ukinulo prvostepenu presudu jer su u postupku njenog donošenja i u samoj presudi počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, a zbog kojih se nisu mogli prihvatiti ni činjenični ni pravni zaključci u prvostepenoj presudi, kako u donosu na postojanje krivičnih dela za koje su optuženi oglašeni krivim, tako i u odnosu na postojanje njihove krivice za ta dela - navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Prvostepenom presudom u ovom slučaju, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su 9. maja prošle godine na po pet godina zatvora.Vozač DF-a Mihailo Čađenović je tada osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora. Ruski državljani Eduard Šišmakov osuđen je tada na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična dela. Bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić osuđen je tada na kaznu od osam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, a Pedrag Bogićević za ista krrivična dela osuđen je na sedam godina. Nemanja Ristić osuđen je tada na kaznu zatvora od sedam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet meseci zatvora. Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio