ULICU RATKA MLADIĆA ''GURAJU'' FALSIFIKATOM! U Beranama na pomolu još jedan skandal u režiji bivšeg režima

M. S.

05. 02. 2021. u 11:49

SAVET za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova nije usvojio predlog da jedna ulica u Beranama ponese ime generala Ratka Mladića - bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske i haškog osuđenika. Reč je o falsifikatu zapisnika sa sednice Saveta.

УЛИЦУ РАТКА МЛАДИЋА ГУРАЈУ ФАЛСИФИКАТОМ! У Беранама на помолу још један скандал у режији бившег режима

AP photo

Ovo je juče saopšteno iz Skupštine opštine povodom tvrdnji režimskih medija da će jedna ulica u Beranama poneti ime Mladiića.

- Reč je o ujdurmi. Niti Savet ima odlučujuću ulogu, niti bi takav predlog mogao da ode ka Ministarstvu kulture, koje odlučuje o svemu. Uostalom, svemu prethodi i javna rasprava - kažu za "Novosti" u prvom reagovanju iz Opštine Berane, iz koje su najavili saopštenje povodom celog slučaja.

Jedan od članova Saveta za davanje predloga imena Miloš Raković danas je demantovao da je glasao za predlog za davanje Mladićevog imena jednoj ulici u Beranama, rekavši da je bio uzdržan tokom glasanja i izražavajući sumnju u falsifikovanje zapisnika sa ove sednice.

- Uopšte nisam znao da je postojao predlog da se jedna ulica nazove po Ratku Mladiću, niti sam o tome glasao. Ovo kaže ugledni Beranac, umetnik i bivši čuveni sportista Zoran Milović.

Kada se ima u vidu da tri predstavnika DPS nisu glasala za ovaj predlog a da Savet broji sedam članova, jasno je da je vest o tome da Ratko mladić dobija ulicu u Beranama – izmišljena!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju