SKANDAL NA RTCG: Milova novinarka optužila Vučića da šalje kriminalce u Crnu Goru - vladika Joanikije pravi paravojnu formaciju (VIDEO)

Novosti onlajn

20. 01. 2021. u 10:00

СКАНДАЛ НА РТЦГ: Милова новинарка оптужила Вучића да шаље криминалце у Црну Гору - владика Јоаникије прави паравојну формацију (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/RTCG

NA Radio televiziji Crne Gore tokom emisije Teleskopija voditeljka Tamara Nikčević iznela je lažne optužbe da Aleksandar Vučić, predsednik Srbije u Crnu Goru šalje kriminalce i paravojne formacije. Ona je iznela još jednu laž- da vladika Joanikije pravi novi Sedmi bataljon.

- Srbija neće dozvoliti održavanje lokalnih izbora u Nikšiću. Komandant novoformiranog Sedmog bataljona (prim. aut. vladika Joanikije) poziva lidere sadašnje vlasti u manastir Đurđevi stupovi gde im daje određene zadatke, tvrdi Nikčević koja zbog ovakvih lažnih informacija kojima uznemirava javnost treba da bude procesuirana.

Član GO PzP-a Aleksandar Lekić smatra da ovakvi navodi mogu da naruše javni red i mir i izazovu paniku kod određenog dijela građana.

- S’tim u vezi od uredništva i menadžmenta RTCG tražimo odgovor na pitanje da li su pre emisije bili upoznati sa pomenutim tvrdnjama gospođe Nikčević, te da li su sa njima saglasni. Od Saveta RTCG tražimo da utvrdi da li je u ovom slučaju došlo do kršenja profesionalnih standarda novinarstva. Očigledno je da ovakvi navodi koji zabrinjavaju javnost nepredstavljaju činjenične izjave sa relevantnim izvorima već političke spinove kojima se nastoji izmanipulisati javnost ali i gore od toga uneti nemir. Zato pozivamo i nadležne organe da novinarku pozovu na saslušanje u vezi sa iznetim tvrdnjama kao i sumnjom da je reč o lažnim vestima kojima se izaziva panika, što se smatra krivičnim delom protiv javnog reda i mira prema članu 398 Krivičnog zakonika Crne Gore. Na ovom i mnogim drugim primerima vidimo da uređivačka politika RTCG i nakon formiranja nove Vlade i dalje ostaje pod jakim uticajem DPS-a.

- Pozivamo Vladu da više ne gubi vreme već spremno i odlučno otpočne transformaciju Javnog servisa, vrati poverenje građana u njega, sprovede potpunu depolitizaciju, obezbedi profesionalno i nezavisno novinarstvo kojim će građani biti adekvatno, istinito i nepristrasno informisani - kazao je Lekić.

Video možete pogledati KLIKOM OVDE.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Smail

20.01.2021. 16:04

Gospođa Nikčević nikada nebi ovako nešto javno izjavila da nije 100%sigurana je sve što je rekla živa istina ona nije blavar ka što su vaši novinari. Aaa vama treba pod hitno zabraniti vaš kaubojski tabloid.

Anja

20.01.2021. 18:35

Srbija puna crnogorskih kriminalaca, a ona okrenula pricu, pa neverovatno.Po beogradskim ulicama i ulicama drugih gradova Srbije desavaju se oruzani okrsaji crnogorskih klanova, a ova prica bajke.