LITIJAŠI PAMTE BATINE I PROGONE: Građani Nikšića i Danilovgrada traže smene policijskih rukovodilaca

V. K.

13. 01. 2021. u 06:21

ЛИТИЈАШИ ПАМТЕ БАТИНЕ И ПРОГОНЕ: Грађани Никшића и Даниловграда траже смене полицијских руководилаца

Foto V. Kadić

NIKŠIĆANI i Danilovgrađani, koji su u vreme litija i protesta za odbranu svetinja bili prebijani i šikanirani, od nadležnih u državi zatražili su smene policijskih rukovodilaca i njihovih službenika.

Građani nisu zaboravili ni hapšenje vladike Joanikija i sveštenika, protiv kojih je pokrenut i sudski proces. Neke od policajaca gradonačelnik Nikšića, Milutin Simović je čak i nagradio! Opštinski odbor Demokratske narodne partije u tom gradu pokrenuo je peticiju za razrešenje dužnosti načelnika CB Tihomira Goranovića i komandira Darka Mađarića.

U susednoj danilovgradskoj opštini takođe je pokrenuta peticija građana za smenu načelnika policije Marka Kalezića "zbog represije sprovedene prema učesnicima litija". Zahtev za njegovu smenu već je upućen Vladi Crne Gore i premijeru Zdravku Krivokapiću.

- Od dana donošenja spornog Zakona o slobodi veroispovesti započeo je kontinuirani teror nad svima koji su izrazili protest protiv ovog bezakonja, koji je sprovodila policija, po nalozima svog načelnika Marka Kalezića koji je iz Bijelog Polja došao u Danilovgrad da sprovodi bezakonje nad žiteljima toga grada, od kojih nijedan pre famoznih hapšenja i privođenja nije imao niti jedan sukob sa zakonom. Dok je takav teror trajao, istovremeno su pristalice bivšeg režima mogle slobodno da krše zakon i mere NKT-a, da se ponašaju bahato, jer ih za takve prestupe policija nije procesuirala, već je radila u koordinaciji sa njima. U tome je glavnu ulogu igrao upravo načelnik Kalezić - navodi se u tekstu peticije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)