ODLUČUJE O OPOZIVU: Krivokapić zatražio da se svi ambasadori vrate u Crnu Goru do 18. januara

Srna

04. 01. 2021. u 19:44

ОДЛУЧУЈЕ О ОПОЗИВУ: Кривокапић затражио да се сви амбасадори врате у Црну Гору до 18. јануара

Foto: D. Milovanović

CRNOGORSKI premijer Zdravko Krivokapić zatražio je da se svi ambasadori Crne Gore vrate u zemlju do 18. januara, kako bi sa njima obavio konsultacije i nakon toga odlučio kome će biti nastavljen mandat, a koga će opozvati, saznaje Srna.

Sa nekima od ambasadora koji su se već vratili u Crnu Goru zbog praznika konsultacije obavljaju ministar inostranih poslova Đorđe Radulović i potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

Kako saznaje Srna, tim razgovorima premijer Krivokapić nije hteo da prisustvuje dok svi ambasadori ne budu na okupu.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je danas da neće doneti ukaz o opozivu sedam ambasadora jer smatra da se nisu stekli uslovi za njegovo donošenje, te zatražio od Vlade dodatna objašnjenja.

Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore uputilo je sredinom decembra Vladi predlog za opoziv sedam ambasadora.

Iz ovog ministarstva, na čijem čelu je Đorđe Radulović, Vladi su predložili da opozove ambasadore Crne Gore iz BiH Obrada Stanišića, iz Srbije Tarzana Miloševića, Italije Sanju Vlahović, Vatikana Miodraga Vlahovića, te Nemačke Veru Kuliš. Za opoziv su predloženi i ambasador Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Jeknić i u Kini Darko Pajović.

Krivokapić je tada izjavio da će Vlada podržati predlog Ministarstva inostranih poslova o povlačenju sedam ambasadora, navodeći da diplomata mora prevashodno da zastupa državu, a ne neku partiju ili interesnu grupu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)