KNEŽEVIĆ OTKRIO SVE: Poznato šta se krije iza novog poteza Mila Đukanovića

Novosti online

04. 01. 2021. u 09:00

JEDAN od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je danas da je jasno da predsednik Crne Gore Milo Đukanović ne želi mirnu tranziciju vlasti.

КНЕЖЕВИЋ ОТКРИО СВЕ: Познато шта се крије иза новог потеза Мила Ђукановића

Foto DF

Knežević je rekao da je sve nakon 28. decembra klasičan narativ da se vrši opstrukcija u narednom periodu.

Kaže da ovo nije samo krivica skupštinske većine, već i izvršne vlasti, tj. vlade koja je imala mogućnost da setom zakona o lustraciji, poreklu imovine, parlamentarnom nadzoru, o tužilaštvu, napravi institucionalni osnov kako bi se krenulo sa demontažom Đukanovićevog režima po dubini.  

- Državna izborna komisija nije želela da verifikuje mandat poslaniku URE i to je prvi put da DIK nije želela da verifikuje mandat. Nas očekuje veliki posao i izazovi ukoliko ne budemo spremni da se odupremo izazovima - naglasio je Knežević za RTS.

On je rekao da u Crnoj Gori ima 40 sudija koji su stekli pravo da odu u penziju i više od 15 tužilaca koji su stekli pravo za penziju i, prema njegovom mišljenju, pokušavaju da opstruišu tranziciju.

- Verujem da je Đukanović dovoljno pametan da drugi put potpiše sporni zakon o slobodi veroispovesti i na testu je i država i Đukanović - istakao je Knežević.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović odbio je da potpiše više zakona, među kojima su i izmene Zakona o slobodi veroispovesti, koje je usvojio crnogorski parlament krajem decembra, i ta akta je vratio na na ponovno izjašnjavanje u skupštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)