KNEŽEVIĆ OTKRIO SVE: Poznato šta se krije iza novog poteza Mila Đukanovića

Novosti online

04. 01. 2021. u 09:00

КНЕЖЕВИЋ ОТКРИО СВЕ: Познато шта се крије иза новог потеза Мила Ђукановића

Foto DF

JEDAN od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je danas da je jasno da predsednik Crne Gore Milo Đukanović ne želi mirnu tranziciju vlasti.

Knežević je rekao da je sve nakon 28. decembra klasičan narativ da se vrši opstrukcija u narednom periodu.

Kaže da ovo nije samo krivica skupštinske većine, već i izvršne vlasti, tj. vlade koja je imala mogućnost da setom zakona o lustraciji, poreklu imovine, parlamentarnom nadzoru, o tužilaštvu, napravi institucionalni osnov kako bi se krenulo sa demontažom Đukanovićevog režima po dubini.  

- Državna izborna komisija nije želela da verifikuje mandat poslaniku URE i to je prvi put da DIK nije želela da verifikuje mandat. Nas očekuje veliki posao i izazovi ukoliko ne budemo spremni da se odupremo izazovima - naglasio je Knežević za RTS.

On je rekao da u Crnoj Gori ima 40 sudija koji su stekli pravo da odu u penziju i više od 15 tužilaca koji su stekli pravo za penziju i, prema njegovom mišljenju, pokušavaju da opstruišu tranziciju.

- Verujem da je Đukanović dovoljno pametan da drugi put potpiše sporni zakon o slobodi veroispovesti i na testu je i država i Đukanović - istakao je Knežević.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović odbio je da potpiše više zakona, među kojima su i izmene Zakona o slobodi veroispovesti, koje je usvojio crnogorski parlament krajem decembra, i ta akta je vratio na na ponovno izjašnjavanje u skupštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sta Srbija ceka

04.01.2021. 17:38

Oduzmite imovinu lopova Djukanovic porodici i stavite je na raspolaganje novoj crnogorskoj Vladi. To su pokrali od gradjana Crane Gore I treba im vratiti. Nije to postenih steceno. Milu uvesti sankcije. I clanovima njegove porodice, kao I bliskim saradnicima. Tako se bori protiv kriminalaca.

U SRBIJI JE SAMO SICA

04.01.2021. 22:47

@Sta Srbija ceka - Nije Milo toliko naivan da cuva bogatstvo u Srbiji, to sto je tu sluzi samo za varku, glavno bogatstvo je na Kipru i ostalim oazama kriminalnog sveta.