ĐUKANOVIĆ JE DEKLARISANI NEPRIJATELJ CRKVE I BOGA: Advokat Dalibor Kavarić o Milovoj odluci - ovo je tihi državni udar

V. K.

02. 01. 2021. u 16:19

ADVOKAT Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori prokomentarisao je za "Novosti" odluku Mila Đukanovića da vrati na ponovno odlučivanje zakone koje je skupština usvojila, među kojima je i sporni Zakon o slobodi veroispovesti.

ЂУКАНОВИЋ ЈЕ ДЕКЛАРИСАНИ НЕПРИЈАТЕЉ ЦРКВЕ И БОГА: Адвокат Далибор Каварић о Миловој одлуци - ово је тихи државни удар

Foto arhiva

- Očekivana odluka predsednika Đukanovića, koji je kao nebrojeno puta do sada pokazao da je glavni kočničar državnog napretka i demokratskog razvoja Crne Gore. Ujedno je potvrdio da je deklarisani protivnik i iskreni borac protiv Crkve i protiv Boga. Đukanović ulogu predsednika drzave zloupotrebljava kako bi postupao kao opozicija državi Crnoj Gori a ne opozicija vlastima, pokušavajući da izazove veštačku ustavnu krizu i da podstakne dalje podele u društvu, kazao je za „Novosti“ Kavarić.

Dalibor Kavarić/Foto: Privatna arhiva

- Vezano za razloge vraćanja zakona od strane predsednika, na ponovno odlučivanje, predsednik Skupštine i nadležna skupštinska tela će zavisno od vrste priedbi i od njihove ozbiljnosti odlučiti da li će usvojene zakone ponovo pratiti predsedniku na verifikaciju ili ne, ako primedbe predsednika oceni osnovanim, usvojene zakone će vratiti  u ponovnu skupštinsku proceduru u fazu pre njihovog usvajanja. Moje mišljenje je da usvojene Zakone treba ponovo vratiti predsedniku na verifikaciju, jer u njihovom donošenju ne vidim bilo kakve propuste u proceduri. Naprotiv, vidim jedino pokušaj DPS da izazove tihi državni udar i da blokira rad Skupštine Crne Gore a time i države Crne Gore, čime su poslanici DPS-a ušli u zonu krivične i zakonske odgovornosti i trebaju biti predmetom obrade nadležnoga državnoga tužioca - rekao je Kavarić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati