SIGURNOSNE KAMERE SVE SNIMILE: Oni su oskrnavili bilborde sa likom patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija (VIDEO)

V.K.

22. 12. 2020. u 09:16

BILBORDI na kojima se nalaze likovi blaženopočivšeg patrijarha Irineja i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija oskrnavljeni su u ponedeljak. Ovaj potez kukavica je izazvao oštru reakciju u srpskom narodu.

СИГУРНОСНЕ КАМЕРЕ СВЕ СНИМИЛЕ: Они су оскрнавили билборде са ликом патријарха Иринеја и митрополита Амфилохија (ВИДЕО)

Foto: Facebook

Dva bilborda su prekrečena belom bojom, a poslanik DF-a Milan Knežević objavio je snimak, a koji su snimile sigurnosne kamere, na kome se jasno vidi automobil i vinovnici ovog dela.

Knežević je pozvao tužilaštvo i Upravu policije da koliko danas procesuiraju organizovanu kriminalnu grupu na čijem čelu se nalazi od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković, koja je s umišljajem, znajući da čini krivično delo, 21. decembra malo iza ponoći oskrnavila bilbord u zetskom selu Mojanovići.

Pogledajte snimak sigurnosnih kamera:

Knežević tvrdi da su u izvršenju krivičnog dela aktivno su učestvovali zaposleni u komunalnoj policiji Glavnog grada koji su davali instrukcije i nadgledali čitavu akciju skrnavljenja bilborda i istu fotografisali kako bi je verovatno poslali od jutros bivšem gradonačelniku Ivanu Vukoviću.

- Ovoliki stepen fašizma, primitivizma i mržnje prema srpskom narodu i vernicima SPC u Crnoj Gori sigurno nije zabeležen ni u nacističkoj Nemačkoj tridesetih godina prošlog veeka, i najbolje oslikava kakvo neskriveno zlo stanuje u glavama polusveta koji se drznuo da skrnavi uspomenu na duhovne poglavare Srpske pravoslavne crkve koji su svojim životom i đelom zaslužili večno pominjanje i poštovanje - navodi Knežević na svom Fejsbuk profilu i dodaje:

- Da bude još morbidnije, ideolog ovog huliganstva je od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković koji je ovim kukavicama i kriminalcima koji su po mrklom mraku uništavali bilbord, poslao zaštitu Komunalne policije ne bi li upotpunili ovo krivično delo.


Pozivam potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i v.d. direktora policije Veselina Damjanovića da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti kako bi od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković, načelnik Komunalne policije Miloš Novović i ostala NN lica koja su njih dvojica angažovali odmah bili procesuirani na način što će im osnovni tužilac odrediti zadržavanje do 72 sata prije nego budu izvedeni pred sudiju za istragu.


Treba li podsećati da su hiljade i hiljade građana na litijama odmah bili hapšeni i procesuirani samo ako bi razvili trobojku, ili uzviknuli: “Ne damo svetinje” i ”Kosovo je srce Srbije”? Ne postoji ćelija u centrima bezbjednosti, niti u Istražnom zatvoru, a da u njoj nisu tamnovali učesnici litija samo zato što su nosili ikone naših svetaca i branili vjeru prađedovsku. I onda od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković pošalje kriminalce i komunalce da nam po mraku okreče vjeru kako bi dopunio svoj poltronski CV pred Kongres DPS-a.


E sad je vreme da proverimo da li u institucijama sistema ima nedodirljivih i da li će protiv od jutros bivšeg gradonačelnika Ivana Vukovića i njegove kriminalne grupe, biti pokrenut krivični postupak? Ovo nije nikakav revanšizam, već poštovanje zakona ove države. Ivan Vuković od jutros više nije gradonačelnik Podgorice, a pitanje je dana kad ce se preseliti u jedno danilovgradsko naselje. Možda pravda zvuči kao revanšizam, ali od nje nikad nećemo odustati -   napisao je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MILO OSUDIO INICIJATIVU: Uvođenje Crne Gore u Otvoreni Balkan ravno veleizdaji