VLADA CRNE GORE USVOJILA DOKUMENT: Premijer Krivokapić koalicione partnere Mandića i Kneževića označio kao proruske vođe!

Novosti onlajn

16. 12. 2020. u 11:44

LIDERI Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević su u zvaničnom dokumentu koji je Vlada juče usvojila na onlajn sednici označeni kao – proruske opozicone vođe.

ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ УСВОЈИЛА ДОКУМЕНТ: Премијер Кривокапић коалиционе партнере Мандића и Кнежевића означио као проруске вође!

Milan Knežević i Andrija Mandić / Arhiva

U uvodnom delu “Informaciju o rezultatima obveznica na međunarodnom tržištu u 2020. godini” govori se, između ostalog, o mogućnosti da političke tenzije utiču na sprovođenje ekonomskih i drugih reformi i na sposobnost Crne Gore da otplati glavnicu i da vrši plaćanje kamate na obveznice.

Navodi se da je “politički ambijent značajno promenjen” nakon što je u oktobru 2016. godine, dan pre parlamentarnih izbora nekoliko osoba “uhapšeno u vezi sa pokušajem državnog udara”.

- Ova hapšenja i naknadne optužbe dovele su do bojkota skupštinskih zasedanja od strane opozicionih partija. U junu 2017. Podignuta je optužnica protiv 14 lica, uključujući i dva ruska državljanina i dvojice proruskih opozicionih vođa - navodi se u informaciji, uz konstataciju da je Viši sud u Podgorici izrekao presudu u maju 2019. godine u kojom je proglasio krivim 13 osoba za pokušaj državnog udara.

Dajući saglasnost na citirani dokument premijer Krivokapić i ministri zvanično su proglasili lidere DF-a Mandića i Kneževića “proruskim opozicionim vođama”.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

NOVI DETALJI O SMRTI BRANA MIĆUNOVIĆA: Sumnja se da je ovo uzrok