VLADA CRNE GORE USVOJILA DOKUMENT: Premijer Krivokapić koalicione partnere Mandića i Kneževića označio kao proruske vođe!

Novosti onlajn

16. 12. 2020. u 11:44

ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ УСВОЈИЛА ДОКУМЕНТ: Премијер Кривокапић коалиционе партнере Мандића и Кнежевића означио као проруске вође!

Milan Knežević i Andrija Mandić / Arhiva

LIDERI Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević su u zvaničnom dokumentu koji je Vlada juče usvojila na onlajn sednici označeni kao – proruske opozicone vođe.

U uvodnom delu “Informaciju o rezultatima obveznica na međunarodnom tržištu u 2020. godini” govori se, između ostalog, o mogućnosti da političke tenzije utiču na sprovođenje ekonomskih i drugih reformi i na sposobnost Crne Gore da otplati glavnicu i da vrši plaćanje kamate na obveznice.

Navodi se da je “politički ambijent značajno promenjen” nakon što je u oktobru 2016. godine, dan pre parlamentarnih izbora nekoliko osoba “uhapšeno u vezi sa pokušajem državnog udara”.

- Ova hapšenja i naknadne optužbe dovele su do bojkota skupštinskih zasedanja od strane opozicionih partija. U junu 2017. Podignuta je optužnica protiv 14 lica, uključujući i dva ruska državljanina i dvojice proruskih opozicionih vođa - navodi se u informaciji, uz konstataciju da je Viši sud u Podgorici izrekao presudu u maju 2019. godine u kojom je proglasio krivim 13 osoba za pokušaj državnog udara.

Dajući saglasnost na citirani dokument premijer Krivokapić i ministri zvanično su proglasili lidere DF-a Mandića i Kneževića “proruskim opozicionim vođama”.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Rade

16.12.2020. 15:03

Krivokapić meni od prvog dana liči na kukavičje jaje. Ono što mi nije jasno je zbog čega su Srbi u CG pristali na takvog premijera. No name premijer, no name ministri. Prazan skup. Lutkarsko pozorište.

Ljuta

16.12.2020. 17:41

Evo što učinje Zdravko ulizica i lažni vjernik. Kad su ga proruske opozicione vodje dovele na vlast nije imao primjedbi no je cutao kao p....! Umislio da je sam Hristos vaskrsnuo u njemu što je neminovno pravi put za Dobrotu i dr Radomana Mašala!

vladimir

16.12.2020. 18:41

Izgleda da je Crna gora pala sa mule na magarca. Onih koji su iznedrili novu vlast nema nigde. Tužno i sramotno za novu vlast. Svaka država mora da počiva na ljudima koji su je stvorili. Naravno vodeći računa o struci i sposobnostima. Koliko smo do sada videli svi su oni koji srušiše Đukanovićev režim kadri i sposobni za velika dela. A gde su sada? Zato se bojim da ni ova vlast neće dugo imati podršku svojih stvoritelja.

Dragan

16.12.2020. 19:06

Sto jednom ne dignete ruke id te kvarne nacije,zaboravite da postoje jel za koju godinu ce biti to" VELIKA ALBANIJA" PRIIZNATA DRZAVA OD SRBIJE . KRIVOKAPICU nece ni da prodje mandat a u skolama i opstinama zvanicni jezik ce biti Albanski