PORODIČNO NASILJE U BARU: Roditelji u pritvoru, četvoro dece upućeno u dom

B.Dabić

07. 12. 2020. u 12:39

SUPRUŽNICIMA Z.Đ. iz Bara i M.L. iz Srbije stalno nastanjena u Baru određen je pritvor do 30 dana, a četvoro maloletne dece smešteni su u prihvatilište dečijeg Doma bez roditeljskog staranja „Mladost“ u Bijeloj.

ПОРОДИЧНО НАСИЉЕ У БАРУ: Родитељи у притвору, четворо деце упућено у дом

FOTO Depositphotos

Najmlađe dete, njihovo zajedničko ima tri godine. Troje starije dece su iz ženinog prvog braka.

Nakon nasilja u porodici koje je prijavio suprug,  žrtva, u poslednjem slučaju,  uhapšeni su oboje supružnika, a nadležne institucije trenutno su decu smestili u prihvatilište u Bijeloj.

- Postupajući sudija za istagu  je odredio  pritvor za oboje,  u trajanju do 30 dana, kazala je PR Osnovnog suda u Baru sudija Tamara Spasojević.  

U  Centru za socijalni rad Bar saznajemo  da su deca u prihvatilištu te da je to bilo „iznuđeno rešenje“.

- Duže vremena deca su bila prepuštena sami sebi, zanemarivana od strane roditelja koji su u konfliktnim odnosima koji dugo traju. Iznuđeno je bilo da decu smestimo u prihvatilište u Bijeloj. U ovom trenutku to je najbolje rešenje. Dugoročno, smatramo da bi rešenje bilo decu smestiti u hraniteljsku porodicu, ali nije poželjno ni razdvajati ih, kazao je direktor Centra za socijalni rad Slobodan Đonović dodajući da od izveštaja stručnih timova zavisi da li će deca biti smeštena u Dom za nezbrinut decu „Mladost“ u Bijeloj.

OBOJE U ULOZI I NASILNIKA I ŽRTVE

Nasilje u ovoj porodici nije se dogodilo prvi put.

 Naizmenično su supružnici, on Baranin, ona iz Srbije,  bili u „ulozi“ nasilnika i žrtve, a deca svedoci nemilih scena, brutalnosti. Pre nekoliko dana, u Baru, u porodičnoj drami žena je  letvom supruga udarila po glavi. Šta je prethodilo tome pa su oboje uhapšeni utvrdiće se tokom istrage. I jedno, i drugo,  zbog nasilja u porodici poznati su i policiji,i nadležnim   tužiocima i sudijama. Za sve to vreme njihovog zajedničkog života koji traje poslednjih četri - pet godina,  najstarije dete najčešće je brinulo  o mlađoj braći i sestrama.

  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista