DVADESET GODINA USPEŠNOG RADA: Udruženje poslovnih žena “Avenija” iz Lapljeg sela obeležilo jubilej

D. ZEČEVIĆ

03. 12. 2020. u 00:59

JEDNO od najuspešnijih Udruženja poslovnih žena na Kosovu i Metohiji, ”Avenija” iz Lapljeg sela kod Gračanice obeležilo je juče dve decenije uspešnog rada u promovisanju ženskog preduzetništva i očuvanja tradicionalnih vrednosti.

ДВАДЕСЕТ ГОДИНА УСПЕШНОГ РАДА: Удружење пословних жена “Авенија” из Лапљег села обележило јубилеј

Foto: D. Zečević

Jubilej Udruženja, koje broji više stotina članica iz srpskih sredina širom Kosmeta, obeležen je u gračaničkom Domu kulture uz prigodan kulturno-umetnički program ali i poštovanje svih mera zaštite od korona virusa.

- Suština svih naših aktivnosti je borba za bolju i veću zastupljenost žena u društvu, protiv rodnog nasilja ali pre svega na promociji i očuvanju srpske kulture i tradicije - istakla je Gordana Đorić predsednik ovog Udruženja koje vroji više od 500 aktivnih žena.

Upitana da li je u okolnostima kakve su za Srbe na Kosovu i Metohiji dodatno teško biti aktivan a pogotovu kada su u pitanju žene Srpskinje, Đorićeva kaže da su žene na Kosmetu stub očuvanja i osnaživanja pordice jer neguju tradicionalne porodične vrednosti...

- Osim što su privržene porodici, srpske žene na Kosmetu su i veoma vredne i aktivne i doprinose ekonomskom boljitku svojih domaćinstava. Zato i posredstvom aktivnosti našeg Udruženja nastojimo da podržimo sve naše članice ali i ostale žene koje žele da daju doprinos ne samo svojim porodicama već i čitavom društvu, a pre svega da doprinesu očuvanju i osptanku našeg naroda na Kosmetu - naglašava Gordana Đorić.

Foto: D. Zečević

Ona napominje brojne aktivnosti koje su članice ovog Udruženja dosada sprovele u smislu pripremanja tradicionalne hrane, izrade odeće sa etno motivima, ručnim radovima i brojnim drugim zanimljivim delatnostima.

Ovo Udruženje bilo je, podseća Đorićeva, aktivno i u humanitarnim akcijama oko lečenja bolesne dece, pomoći višečlanim i socijalno ugroženim pordocama, ali i pomoći srpskim porodicama koje su imale problema sa uzurpacijom i povratkom imovine na Kosmetu.

ZAHVALNICE

JUBILEJ Udruženja poslovnih žena “Avenija” iz Lapljeg sela bio je povod za još jednu humanitarnu akciju prikupljanje novca za dečaka obolelog od spiralne atrofije mišića iz Štrpca a skromnu proslavu zbog epidemiološke situacije uveličala je i pevačica Zorana Pavić. Inače, predsednica Udruženja Gordana Đorić podelila je zahvalnice medijima koji su pratile aktivnosti članica, među kojima su i “Večernje novosti”.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!