NOVI SAD NASTAVLJA PODRŠKU ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU: Za subvencije raspodeljeno deset miliona dinara (FOTO)

Z. GRUMIĆ

08. 09. 2020. u 14:06

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su danas ugovore po kojima je ukupno deset miliona dinara subvencija za žensko preduzetništvo raspodeljeno na osnovu nedavno zaključenog konkursa.

НОВИ САД НАСТАВЉА ПОДРШКУ ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ: За субвенције расподељено десет милиона динара (ФОТО)

Foto: Pres služba grada

Na ovogodišnjem konkursu bilo je 90 prijavljenih a pravo na podsticaje od po 200.000 dinara ostvarilo 50 žena, koje su imale odgovarajuće aplikacije za otpočinjanje biznisa.

- Nije bilo lako izabrati 50 najboljih. Ovoga puta se pokazalo da su potrebe duplo veće i to ćemo morati da korigujemo u narednom periodu – istakao je Vučević na svečanom uručivanju ugovora, priređenom na platou pored sata na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Gradonačelnik je napomenuo da uprkos podacima koji pokazuju da su žene „informatički pismenije od muškaraca“, one ipak brojčano zaostaju u preduzetništvu jer čine svega 35 odsto ukupnog broja preduzetnika u gradu. Zbog toga, kako je dodao Grad nastavlja da subvencioniše njihovo samozapošljavanje.

Foto: Pres grada

 

Na konkursu su bila zastupljena razna zanimanja a bilo je i onih manje očekivanih poput vulkanizerske delatnosti ili izrade i popravke nameštaja.

Zahvalivši u ime preduzetnica, Marija Rakić je istakla da ih je Grad time u velikoj meri podstakao da započnu svoj posao, i tako im pokazao da nisu same.

- Ova pomoć nam posebno znači u ovako izazovnim vremenima. Nnadam se da ćemo unapređivanjem svog poslovanja doprineti dobrobiti cele zajednice – poručila je Marija Rakić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)