TRAŽIO PRAVDU U TUŽILAŠTVU, PA SE RAZNEO: Jezivo samoubistvo usred dana na Cetinju, šezdesetogodišnjak D. D. aktivirao ručnu bombu

S. ĐOKIĆ

26. 11. 2020. u 19:20

CETINJANIN D. D. (61) poginuo je u četvrtak oko 11 časova nakon što je u prostorijama Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju aktivirao ručnu bombu. Više žrtava, samo pukom srećom, nije bilo.

ТРАЖИО ПРАВДУ У ТУЖИЛАШТВУ, ПА СЕ РАЗНЕО: Језиво самоубиство усред дана на Цетињу,  шездесетогодишњак Д. Д. активирао ручну бомбу

D. D. se ubio u prostorijama ODT / Foto S. Đ.

NJegov ulazak u zgradu, razgovor sa jednim od zaposlenih, kao i vađenje osigurača iz bombe zabeležio je i video-nadzor. Dežurna tužiteljka Tanja Čolan Deretić, potvrdila je da je reč o samoubistvu.

Motiv bombaškog napada, kako se moglo čuti ispred tužilaštva je ogorčenost na rad tamošnjih tužilaca. Pouzdano saznajemo da je već izvesno vreme D. D. kao jednog od krivaca za presudu kojom je proglašen krivim za nanošenje teških povreda, navodno, smatrao upravo tužioca Duška Milanovića.

- Verovao je da je nepravedno osuđen jer je u tom slučaju branio sebe u svojoj kući - komentarisali su Cetinjani koji su dobro poznavali D. D. - Nije mogao da živi pod takvom krivicom koja mu je nametnuta. Uveren je bio da mu je to breme na pleća stavio upravo tužilac Milanović.

D. D. nije mogao da se pomiri s presudom i u četvrtak se naoružan ručnom bombom, zaputio ka kancelariji tužioca Milanovića. Kada mu je jedan od zaposlenih kazao da tužilac nije dolazio, D. D. je izvadio osigurač, potom potrčao do kancelarije za koju je mislio da se unutra nalazi Milanović. Bomba je ubrzo eksplodirala. Srećom, kancelarija je bila prazna.

Zbog ovog događaja Udruženje državnih tužilaca izrazilo je zabrinutost za bezbednost svojih kolega i osudilo svaki oblik nasilja i ugrožavanja sigurnosti usmeren ne samo prema državnim organima već i prema svim građanima.

- Još jednom ukazujemo na težinu i složenost poslova Državnog tužilaštva kao organa gonjenja učinilaca krivičnih dela i drugih kažnjivih dela i istovremeno apelujemo na sve državne institucije i pojedince da u okviru svojih prava i dužnosti doprinesu jačanju javne bezbednosti i opšte sigurnosti građana. Udruženje državnih tužilaca u ostvarivanju ciljeva svog organizovanja preduzima redovne aktivnosti na zaštiti prava na samostalnost i nepristrasno obavljanje državnotužilačke funkcije, zaštiti ugleda i dostojanstva profesije i nosilaca funkcija i unapređenju nivoa znanja i iskustva državnih tužilaca, navodi se u regovanju.

NEMAJU PARA ZA PRIVATNO OBEZBEĐENJE

NA pitanje kako je ovaj Cetinjanin uspeo da prođe neopaženo, tužilac i portparol ODT Cetinje Duško Milanović, za "Novosti", odgovorio je da ovo tužilaštvo, kao ni mnoga, ne obezbeđuju pripadnici policije, a da za angažovnje privatnog obezbeđenja nemaju sredstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PREMINUO DAVOR JANJIĆ: Preran odlazak glumca koga pamtimo iz Nataše i Čaruge