PRIZNANJE IZNUĐENO BATINAMA? Jovan Grujičić iz Podgorice oslobođen optužbi da je bacio bombu na lokal "Grand"

S. Đ.

11. 11. 2020. u 06:34

PODGORIČANIN Jovan Grujičić oslobođen je optužbi da je bacio bombu na lokal "Grand" i kuću bivšeg agenta tajne policije Duška Golubovića. To je odluka sudije podgoričkog Osnovnog suda Nenada Vujanovića koji se tokom obrazloženja presude osvrnuo na priznanje Grujičića neposredno nakon što je uhapšen za koje je zaključio da nije u skladu sa ostalim dokazima koji su sprovedeni tokom suđenja.

ПРИЗНАЊЕ ИЗНУЂЕНО БАТИНАМА? Јован Грујичић из Подгорице ослобођен оптужби да је бацио бомбу на локал Гранд

Lokal "Grand" nakon eksplozije / Foto Arhiva "Novosti"

- Za sudiju je osim navedenog bilo simptomatično i pozivanje Jovana Grujičića na tvrdnje o nezakonitom i neprofesionalnom postupanju policije jer su se pored njega na iste takve tvrdnje pozivali i Benjamin Mugoša i Marko Boljević, a osim toga protiv tih policajaca pokrenut je izviđaj zbog zlostavljanja i mučenja - kazao je Grujičićev advokat Damir Lekić.

Mugoša i Boljević, privođeni su u okviru ove istrage. Oni su, podsetimo, poput Grujičića tvrdili da su zverski tučeni, da bi priznali delo, o čemu su dostavili medicinsku dokumentaciju. Samo dan nakon što su se istražitelji pohvalili da su rasvetlili slučaj, objavljena je informacija da je Mugoša u vreme kada su dela počinjena bio u zatvoru, a ubrzo nakon toga oslobođen je svih sumnji.

Boljević nije bio obuhvaćen krivičnom prijavom, tako da se na kraju sudilo samo Grujičiću, čiji roditelji su bili istrajni u tvrdnjama da je njihov sin, kako kažu, otet sa lečenja u Dobroti odakle je priveden u službene prostorije podgoričke policije gde je, navodno, mučen da prizna nešto što nije uradio.

Zbog maltretiranja trojice mladića reagovala je i NVO Akcija za ljudska prava.

Bombaški napadi na "Grand" i kuću Golubovića bili su 2015. godine, a ukoliko ovu odluku potvrdi Viši sud, slučaj će biti vraćen među - nerasvetljene.

POLICIJA: NEČIJA NAKNADNA PAMET

PRIČU o mučenju i prebijanju, u policiji su više puta demantovali.

- Očigledno je da se radi o naknadnoj pameti koju policija shodno profesionalnim standardima neće komentarisati. Sinhronizovano osmišljavanje navodne policijske torture od strane osumnjičenih još jedna je potvrda da su ove naknadne reakcije usmerene ka pokušaju pravdanja za izvršena krivična dela kako prema oštećenim licima, tako i prema nalogodavcima ovih teških krivičnih dela - tvrdili su iz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)