PRESUDA "PUTOVALA" PREDUGO: Kako je osuđeni podgorički biznismen dobio višemilionski posao

V.K.

17. 11. 2020. u 07:50

ISTRAŽIVAČKI centar Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) utvrdio je da je više od tri meseca bilo potrebno podgoričkom Višem sudu da Ministarstvu pravde dostavi pravosnažnu presudu u slučaju "Vardar" kako bi ona bila uneta u kaznenu evidenciju koju vodi ministarstvo.

ПРЕСУДА ПУТОВАЛА ПРЕДУГО: Како је осуђени подгорички бизнисмен добио вишемилионски посао

Foto V. N.

To je, kako navode u ovoj NVO, omogućilo Ivici Toškoviću, vlasniku građevinske firme "Toškovići", da i pored pravosnažne presude u predmetu "Vardar", dobije od Uprave javnih radova posao vredan 1,3 miliona evra.

KAZNA

U MANS podsećauju da je Tošković u aprilu prošle godine sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice koji je i potvrđen pravosnažnom presudom 1. novembra. Osim uslovne zatvorske kazne, on je osuđen i na novčanu kaznu od 40.000 evra, uz obavezu da još 140.000 vrati u državni budžet.

Odgovarajući na pitanje istraživača - kako je moguće da je osuđenom licu izdato uverenje o neosuđivanosti, generalna direktorka Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Nataša Radonjić, koja je i potpisala spornu potvrdu, kaže da u momentu izdavanja uverenja, ministarstvo nije bilo u posedu presude za Toškovića.

Ona je precizirala da je "uverenje izdato 31. 1. 2020. a da je podatak o osudi po presudi Višeg suda u Podgorici KVS br 157/19 dostavljen Ministarstvu pravde od stranke suda 10. 2. 2020. godine".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!