SINDIKALCI PONOVO NA UDARU: Nastavljena serija otkaza u “Pomorskom saobraćaju”

V. V.

04. 11. 2020. u 15:41

Ovih dana nastavljena je serija otkaza u „Pomorskom saobraćaju" započeta početkom decembra prošle godine kada je otkaz dobio predsednik nezavisnog sindikata ove kompanije Ivan Vučinović.

СИНДИКАЛЦИ ПОНОВО НА УДАРУ: Настављена серија отказа у “Поморском саобраћају”

Zaposlenima stalno stižu upozorenja

Bez posla je, za manje od godinu, od dvadesetak članova organizacije ostalo njih desetak. Zasada je poslednja u nizu Aleksandra Đukanović iz Bijele. Ona je u Pomorskom saobraćaju radila skoro 21 godinu, a razlog njenog otkaza je zaista banalan.

– Disciplinska kazna usledila je zbog toga što je mušterija vratila kartu koju je prethodno kupila. Nije neobično da se ljudi predomisle, a s obzirom da usluga trajekta nije iskorištena, novac je vraćen. Problem je očigledno bio što je ta mušterija bio predsednik Sindikata Ivan Vučinović, iako je osličnih situacija bilo bezbroj - priča Đukanovićeva.

Ona nije krila da je član Sindikata, istupila je i na protestu, ali nije dobila ponudu da potpiše nikakav ugovor o sporazumnom raskidu radnog odnosa. Ona komentariše da je znala da čekaju „pravi momenat",

- Prvu grešku, makar ona i to ne bila. Sve što je bila uobičajena praksa, pokušavalo se predstaviti kao greška – istakla je Đukanović i dodala da će pravdu tražiti pred institucijama sistema.

Predsednik Sindikata Pomorskog saobraćaja Ivan Vučinović navodi da su poslednjih meseci progonjeni svi radnici sa kojima je imao bilo kakav kontakt.

– Dešavalo se da kao mušterija koristim usluge Pomorskog saobraćaja i da pri ulasku na trajekt pozdravim, što je i normalno, svoje bivše kolege sa kojima sam osam godinama radio, nakon čega bi oni momentalno bili opomenuti. Neki su čak kažnjeni otkazom, jer su se drznuli da se usprotive direktoru Dejanu Banu i finansijskom direktoru Petru Popoviću, koji su jasno naredili da sa mnom nema komunikacije – ispričao je Vučinović.

Ovo što se desilo Aleksandri Đukanović, čist je dokaz progona svih koji su imali veze sa Sindikatom, ili što je skoro nezamislivo - prijateljski odnos sa mnom, uveren je Vučinović.

Još svi sindikalci veruju da će pravda za njih biti zadovoljena pred državnim institucijama, ma koliko god bude potrebno da je čekaju.

NEMA ODGOVORA

Povodom ovog slučaja novinari su uputili pitanja nadležnima u kompaniji Pomorski saobraćaj, ali odgovora još nema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri