VLADA DUŠKA MARKOVIĆA NASTAVLJA DA ŠTETI CRNOJ GORI: Odlazeći režim poslednje dane koristi da uhlebi svoje poslušnike

Novosti online

19. 10. 2020. u 17:50

ВЛАДА ДУШКА МАРКОВИЋА НАСТАВЉА ДА ШТЕТИ ЦРНОЈ ГОРИ: Одлазећи режим последње дане користи да ухлеби своје послушнике

Foto: Tanjug

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra nedopustivim to što odlazeća Vlada Duška Markovića koristi poslednje dane na vlasti kako bi uhlebila sebi odane članove.

O kolikoj se zloupotrebi pozicije i moći radi svedoči informacija da je za svega mesec i po dana od izbora Vlada imenovala više od sedamdeset funkcionera na pozicije u državnim resorima i državnim preduzećima. U istom periodu dodelila je i šest koncesija, od čega su četiri dobile firme Bemaks i Euromiks beton.

Većina imenovanih funkcionera je bliska dugogodišnjoj vladajućoj koaliciji, koja je izgubila većinu na izborima 30. avgusta. Na taj način Marković i ekipa nastoje da zahvale svojim članovima i podržavaocima na lojalnosti koju su pokazivali svih ovih godina, ali očigledno i da zakomplikuju posao koji očekuje buduću Vladu koju će voditi nekadašnja opozicija.

SNP CG poziva Duška Markovića da prestane sa ovakvom praksom, da ne zloupotrebljava funkciju koju još uvek obavlja i da se prema resursima države i budžetu koji pune svi građani ne ponaša kao da su njegova dedovina.

Ono što je sigurno jeste da će svaki ovakav postupak biti preispitan po stupanju nove Vlade na dužnost, pa bi bilo dobro da i Marković i njegovi pomagači malo prikoče u besprizornim i štetnim aktivnostima koje ovih dana sprovode.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)