KORONA U CRNOJ GORI: Podgorica se ne zatvara, ublažene mere u Nikšiću, Beranama..

Tanjug

18. 10. 2020. u 16:11

NA osnovu podataka koji su stigli iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore i testova odrađenih u Nemačkoj, neće doći do zatvaranja Podgorice, a pooštravaju se mere u Žabljaku, Budvi, Cetinju, Ulcinju, Kolašinu i Bijelom Polju.

КОРОНА У ЦРНОЈ ГОРИ: Подгорица се не затвара, ублажене мере у Никшићу, Беранама..

Arhiva

S druge strane, mere će biti ublažene u Nikšiću, Beranama i Andrijevici, piše portal CdM.

Institut za javno zdravlje predložio je uvođenje metodologije na kojoj će se po automatizmu, a u zavisnosti od četrnaestodnevnih opštinskih stopa incidencije (broja novih slučajeva infekcije registrovan tokom prethodnih 14 dana u odnosu na broj stanovnika opštine), zasnivati dalje postupanje i implementacija restriktivnih mera.

Sve navedene protivepidemijske mere moraju se sprovoditi najmanje 14 dana od dana započinjanja implementacije.

Spisak će biti objavljivan subotom pre podne i sadrži sve slučajeve koji su otkriveni zaključno sa 24.00 dana koji prethodi objavljivanju (petak).

Na osnovu svih registrovanih slučajeva obolevanja u periodu od subote, 3. oktobra, u ponoć, do zaključno s petkom 16. oktobrom u ponoć, izračunate su vrednosti dnevnih opštinskih stopa kumulativne incidencije za navedeni period i sačinjena lista opština u kojima će se sa primjenom mera započeti po automatizmu od ponedeljka, 19. oktobra, u ponoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna