UDARAO SAM ZBOG DUGA OD 120.000 EVRA: Saslušan nasilnik koji je u Budvi tukao bivšeg vlasnika "Knez petrola" (VIDEO)

Novosti online

08. 10. 2020. u 18:39

KOTORSKO Osnovno državno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv Petrovčanina Milana Kaloštrovića (46), zbog sumnje da je počinio krivično delo - samovlašće.

УДАРАО САМ ЗБОГ ДУГА ОД 120.000 ЕВРА: Саслушан насилник који је у Будви тукао бившег власника Кнез петрола (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Prema tom tužilačkom aktu, kako prenose "Vijesti", on se tereti da je da je upotrebom sile i pretnjom, pokušao da naplati navodni dug od biznismena iz Srbije Srđana Kneževića. Međutim, bivši vlasnik lanca benzinskih pumpi “Knez petrol”, tvrdi da on taj novac Kaloštreviću ne duguje, već da je on 24. avgusta tih 120.000 evra pokušao da mu iznudi.

U aktu tužilaštva piše da je optuženi prišao stolu za kojim je sedeo Knežević sa prijateljima i tražio od njega da ustane i udalje se par metara kako bi nešto popričali.

- Kada je oštećeni to prihvatio, u blizini stola od kojeg je oštećeni ustao, nakon kraće verbalne prepirke, više puta otvorenom šakom udario oštećenog Knežević Srđana po licu, tražeći od njega da mu u najkraćem roku preda 120.000 evra kao dugovani iznos proistekao iz nekog njihovog pravnog posla (kupoprodaja), zapretivši mu da ukoliko to ne učini do ujutru, da će ga pronaći i raskomadati, pri čemu je isti bio uračunljiv - navodi se u optužnom predlogu.

Prema informacijama "Vijesti", za 5. oktobar je u kotorskom Osnovnom sudu bio planiran početak suđenja Petrovčaninu, ali je pripremno ročište odgođeno, “jer nisu bili ispunjeni zakonski uslovi da se održi”.

Kaloštrović tokom saslušanja nije sporio da je šamarao Kneževića, kojeg, kako je objasnio istražiteljima, poznaje šest - sedam godina.

Rekao je da je prišao stolu za kojim je sedeo Knežević i pozvao ga da se udalje malo kako bi popričao sa njim. Navodi i da se nakon toga Knežević vratio stolu za kojim je sedeo, ali i da im se onda on pridružio.

U izjavi koju je Knežević dao nakon incidenta, rekao je da ga je Kaloštrović odveo iz jednog kafea: "Tu počinje da me vređa, govoreći: ‘Iseckaću te, je**m ti majku, ima da mi spremiš 120.000 evra do ujutru. Tu me nekoliko puta udarao u predelu glave, zatim me ugurao u zlataru i tu me počeo šutirati nogama i pesnicama po glavi".

Istražiteljima je objasnio i da se nakon toga vratio u lokal, a da je dva minuta kasnije za njegov sto došao Kaloštrović, “sa sedam istetoviranih momaka”, obučenih u crno.

- On i još jedan su seli za sto, gde sam sedeo sa dva čoveka. On mi ponavlja da sam mu dužan 120.00 evra, nastavlja u lokalu da me tuče po glavi i to traje oko sat vremena, jer mi nisu dozvoljavali da odem... U džepu je imao pištolj koji mi je nabijao u butinu, ali ga nije vadio iz džepa - ispričao je Knežević.

Knežević je pak za naše medije ispričao da ga je sa Kaloštrovićem maltretirao i Aleksa Stanković, sin vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Ivice Stankovića. Mlađi Stanković je to demantovao i najavio da će podneti tužbu protiv svih koji tvrde da je akter incidenta.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)