OGLASIO SE DUŠKO KNEŽEVIĆ: Dugovi stižu na naplatu, DPS je opljačkao budžet

Tanjug

23. 09. 2020. u 11:02

VLASNIK Atlas Grupe Duško Knežević ocenjuje da će novoj crnogorskoj vladi biti jako teško jer, kako je naveo, velika zaduženja u toj zemlji stižu na naplatu.

ОГЛАСИО СЕ ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Дугови стижу на наплату, ДПС је опљачкао буџет

Foto: V. Danilov

- Velika zaduženja stižu na naplatu, treba raditi na reprogramu, pronaći nova zaduženja, pomoći najugroženijima, a posebno maloj privredi koja je najviše pretrpela od udara korone - navodi Knežević u razgovoru i dodaje da je DPS opljačkala budžet i sve resurse.

Kako ističe, podrška privredi i kreiranje ambijenta za privlačenje privrede treba da bude ključni zadatak nove vlade u toj zemlji.

- Ja odavno govorim da Crnu Goru možemo pozicionirati kao regionalni tehnološki i finansijski hab. Zalažem se za uvođenje evropskih standarda, MIFID i PSD regulative, jer bi to bio veliki magnet za investicije u Crnoj Gori. To je samo jedan od srednjeročnih ciljeva - objašnjava Knežević.

Na pitanje šta je bilo presudno za poras DPS, Knežević navodi da su litije pokazale da je snaga u narodu veoma velika i zbog napada na crkvu su pokrenule mnoge i preokrenule neke koji su do sada glasali za DPS, te da je i dobro organizovana opozicija ovaj put uspela da bude na visini zadatka.

- Narod je shvatio da je vreme da korumpiranom režimu dođe kraj i zbog toga je izašao u velikom broju na izbore - smatra Knežević i naglašava da je nemoguća kohabitacija između predsednika Mila Đukanovića i nove crnogorske vlade.

Kako navodi, Đukanoviću je najbolje da se povuče i napusti Crno Goru jer, naglašava Knežević, kada se vratim jedan od nas dvojice mora ići u zatvor.

Upitan da li očekuje podele u DPS nakon što su izgubili vlast, on kaže da je rascep u toj stranci već evidentan, te da je već imao razgovore sa šest-sedam poslanika iz redova DPS koji bi želeli da naprave svoj klub.

- Mislim da će se DPS raspasti na nekoliko frakcija - smatra on.

Kada je reč o odnosima sa Srbijom Knežević kaže da priželjkuje najbolje ekonomske odnose.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost