ZASTARELO IZVRŠENjE KAZNE: Sin Svetozara Marovića od danas je slobodan čovek

Tanjug

sreda, 16. 09. 2020. u 16:35

ЗАСТАРЕЛО ИЗВРШЕЊЕ КАЗНЕ: Син Светозара Маровића од данас је слободан човек

Foto: Arhiv "Novosti"

BUDVANIN Miloš Marović, sin bivšeg visokog funkcionera DPS Svetozara Marovića, zbog apsolutne zasterelosti izvršenja jednogodišnje kazne zatvora, od danas više nije na poternici koju je za njim raspisala Crna Gora.

Miloš Marović je uhapšen u decembru 2015. Prema pisanju podgoričkog portala CdM, Marović mlađi je ranije sa Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice.

On je na taj način priznao da je učestvovao u nezakonitoj prodaji zemlje u selu Prijevor, čime je Opština Budva, kako je ustanovljeno, oštećena za oko 1,4 miliona evra.

Sa Tužilastvom nagodio da odrobija godinu dana kazne, ali je iza rešetaka proveo samo mesec dana, i to u istražnom zatvoru.

Tada se sa Tužilastvom nagodio i da državi plati 380.000 evra.

Pre isteka istražnog pritvora od 30 dana, koji mu je tada odredio sudija za istragu podgoričkog Višeg suda, sklopio je pomenuti sporazum sa Tužilaštvom, nakon čega je pušten iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Kada se, kako se navodi, domogao slobode, otišao je u Beograd, gde boravi i njegov otac Svetozar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Duško

16.09.2020. 17:12

Tako se to radi s nedodirljivima. Sa onima koji su rođeni da popune gomilu, malo je drugačija priča. Prvo robijaju pa im se onda sudi.

MILOS

16.09.2020. 18:46

Sve ovo govori kakva je Srbija drzava.Srbija je drzava u kojoj osudjeni kriminalci , svojim ukradenim milionima,kupuju slobodu.A za to vreme Im zastareva preside.Kada od nasih politicara svakodnevno slusam busanje da smo pravna drzava za prime

Uros Babic

16.09.2020. 20:07

To da ovakav i njegov otac zive slobodno u Beogradu je stpska tragedija! Radili protiv srpskih interesa, istu milogorsku stetocinsku ideologiju praktikovali, zbog kriminalnog sukoba isteranih i evo ih sad ovde na mestu zlocina u laznom politickom egzilu, pa to je strasno...ako vec nema zakonske regulative za to, onda ima gradjanske regulative kao sto je ta barjaktarevic zavrsila karijeru tako i ovakvima na svakom mestu treba pokazati da su nepozeljni