POBEDILI SMO MAFIJAŠKU HOBOTNICU: Abazović o prvim koracima nove vlade, otkrio ko stoji iza incidenta u Pljevljima

Tanjug

09. 09. 2020. u 15:05

ПОБЕДИЛИ СМО МАФИЈАШКУ ХОБОТНИЦУ: Абазовић о првим корацима нове владе, открио ко стоји иза инцидента у Пљевљима

Foto: Printscreen

LIDER jedne od tri pobedničke koalicije u Crnoj Gori "Crno na bijelo", Dritan Abazović, rekao je danas da je razgovarano o personalnim rešenjima u novoj vladi, u kojoj će, kako je kazao, biti mesta i za one koji trenutno ne žive u Crnoj Gori.

- Mislim da ćete biti iznenađeni. Ova vlada treba da bude sve što DPS nije bio - kazao je Abazović na konferenciji za novinare, na kojoj je potpisan sporazum sa osnovnim principima nove vlasti.

- Idemo brže nego što smo sami zamslili, a ako se po jutru dan poznaje, biće velika otvorenost vlade prema svim kojima mogu da daju doprinos - rekao je Abazović.

Ističe da je do sad najveći problem bio jer neki ljudi iz Crne Gore nisu želeli da se petljaju sa vladom koja je povezna sa kriminalom i korupcijom.

Zato će, navodi, poštovati volju građana na izborima, a to je pobeda tri opozicione koalicije.

Poručio je da oni koji su, kazao je, kupovali glasove, gradili na divlje i uvećavali imovinu, neće biti zaštićeni i ne bi trebalo, dodao je, ni da pokušavaju da tim nekim sitnim trgovinama pokušaju sebe da zaštite od onog što su radili sa DPS-om.

Abazović je novinarima rekao da nisu ni svesni da je na ovim izborima pobeđena "mafijaška hobotnica".

Komentarišući nedavne incidente u Pljevima, Abazović je rekao da je u svemu tome prepoznao "ruku crnogorske policije" i da uvredljive natpise nisu ostavili ni Srbi, ni Crnogorci, ni Bošnjaci, ni Albanci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Bonaparta

09.09.2020. 15:35

Bilo bi super kada bi povukli iz Srbije sve te vaše visoke stručnjake. Bili bismo vam zahvalni do neba. Neka vladaju kod vas i budu uspešni kao u Srbiji. Daće dragi Bog da će tako biti da i mi u Srbiji jednom imamo svoje ljude na rukovodeći pozicijama.

Zoran 555

09.09.2020. 15:47

Prosperitet i miran suzivot kao i pomirenje na Balkanu moze da se desi samo sa ne korumpiranim politicarima i inicijativama..U to ime cestitam novoj vladi Crne Gore..

Petronije

09.09.2020. 21:49

Abazović zaštitnik albanskih interesa. Zabranio povlačenje nezavisnosti Kosova od strane CG. A srpski mediji ga dižu u nebesa kao najvećeg mirotvorca. E moj narode baš si glup i naivan.

Srba

10.09.2020. 00:48

@Petronije - Petronije ne širi mržnju. Očigledno se ne razumeš ni u Politiku ni u medjunarodno pravo. Nije bilo nikakve najave povlačenja priznanja Kosova PA SAMIM TIM NI ZABRANE POVLAČENJA. Čitaj pažlivije. Svako dobro ti želim

Pseudo Elite

10.09.2020. 05:51

Bilo bi zaista dobro da pobednici izbora eliminisu "Hobotnicu ili La Piuvra / na italijanskom" i izgrade demokratsku i postovanu drzavu. Analogno prizeljkujem da na sledecim izborima u Srbiji izlaznost Bude preko 80% , da se iznedre barem tri Abrazovica koji ce omoguciti da Srbija konacno eliminise ne samo glavu nase Hobotnice vec i sve njene pipke kako bi se igradila demokratska Srbija i zaboravila ona kojoj se podsmevaju.