SADA JE I ZVANIČNO: Održana sednica Glavnog odbora DPS-a, priznali su poraz

Novosti online

05. 09. 2020. u 12:23

САДА ЈЕ И ЗВАНИЧНО: Одржана седница Главног одбора ДПС-а, признали су пораз

Foto: Tanjug/Kabinet predsednika vlade/Slobodan Miljević

DEMOKRATSKA partija socijalista (DPS) održala je sednicu Glavnog odbora na kojoj je priznala poraz i da ne može da formira buduću Vladu Crna Gore.

Posle sednice GO je saopšteno da je DPS i dalje ubedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori, ali da ipak ne može da formira poslaničku većinu a time i novu vladu s dosadašnjim koalicionim partnerima, te da izborni rezultat predstavlja neuspeh.

Uprkos tome, DPS i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama, kako ističu, mogu biti ponosni na ono što su ključne vrednosti koje su ostvarili: izgradnja građanske države i multietničkog demokratskog društva, poštovanje antifašističkih tekovina i trasiranje evropskog puta zemlje.

- Kao vodeća državotvorna partija, DPS je spremna da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ove vrednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore - zaključeno je na sednici GO.

Zaključeno je takođe da se naredne sedmice krene sa detaljnom analizom izbornih rezultata u svim opštinskim organizacijama, od nivoa mesnih odbora, koja će biti razmotrena od strane nadležnih organa partije.

Sednicom je predsedavao predsednik partije Milo Đukanović.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Draga

05.09.2020. 17:11

Neće se on nikad pomiriti sa porazom, taj je od 27. u vrhu vlasti. Treba sačuvati silno bogatstvo koje je stekao na nepošten način, a preti mu i zatvor. Svi ovi incidenti su u njihovoj režiji. Videćemo šta su spremili za sutra.

iz glave

05.09.2020. 17:31

kada se prečiste birački spiskovi, kada se ukine 50-70.000 fantom glasača i kada državni službenici sa porodicama ne budu morali da ih glasaju, pašće na nivo koj zaslužuju, a to će pokazati sledeći izbori. Mislim da sami za sebe neće glasati