NOVE PROVOKACIJE U PLJEVLJIMA: Išarani objekti Bošnjaka - ćutanje Podgorice potvrđuje sumnje svih građana Crne Gore

Novosti online

03. 09. 2020. u 13:04

NAKON kamenovanja prostorije Islamske zajednice u Pljevljima i ostavljanja jezive poruke na vratima kojom se Pljevlje porede sa Srebrenicom, jutros su na objektima u vlasništvu Bošnjaka osvanule nove provokacije. Incident je osudila koalicija „Mir je naša nacija“.

НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ У ПЉЕВЉИМА: Ишарани објекти Бошњака - ћутање Подгорице потврђује сумње свих грађана Црне Горе

Foto: Tviter

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Pljevlja Samir Kadribašić, jutros je na društvenim mrežama podelio nove fotografije s grafitima koji su nastali u toku noći.

​Na objektima Bošnjaka nepoznate osobe iscrtavale su simbol „4S“, natpise „turci“, kao i slične uvredljive poruke.

Ovaj napad osudila je koalicija „Mir je naša nacija“, čiji su predstavnici sinoć čuvali verske objekte islamske zajednice sa građanima Pljevalja, kako navode, DPS provokatora.

- Međutim, dok smo bili pred svetinjama i drugim verskim objektima Islamske zajednice, provokatori su krenuli na privatne objekte naše braće Muslimana. Pošto se provokatori ne ustručavaju da napadaju i imovinu pojedinaca, moraćemo da čuvamo čitav grad i svakog čoveka u njemu islamske veroispovesti od Veljovića koji još prstom nije mrdnuo povodom svih ovih događaja. Gde su kamere, Veljoviću, u gradu u kojem se podižu tenzije? Zar Pljevlja nisu morala biti premrežena njima već od prvih incidenata? Imate li osumnjičene? Gde su državni organi u Pljevljima? Da li ste svesni da vaše ćutanje potvrđuje sumnje svih građana Crne Gore da upravo vi sve ovo radite - poručili su iz koalicije "Mir je naša nacija"

Kažu da "napadima na našu braću Muslimane nakon napada na pravoslavne objekte samo uvećavate vlastitu sramotu u poslednjim trenucima kada imate priliku da učinite i nešto dobro po naše društvo po čemu bismo zapamtili i Vas i Vašu Upravu policije."

- Ovako, jedini trag koji ostaje iza vaše vlasti je onaj od sprejeva kojima ste ispisivali mrziteljske grafite. No, i to ćemo okrečiti i uklonit - poručeno je iz ove koalicije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije