BACIO ČLANSKU KARTU DPS, OTIŠAO NA LITIJU: Među vernicima u Beranama i starina Vojo Rmuš (91) (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

24. 08. 2020. u 07:39

U MORU ljudi koji su u nedelju veče "gazili" u mirnom, krsnom hodu, a procenjuje se da ih je bilo više od 10.000, našao se i Vojo Rmuš (91) iz "lomnog Šekulara", dvadesetak kilometara iz Berana!

БАЦИО ЧЛАНСКУ КАРТУ ДПС, ОТИШАО НА ЛИТИЈУ: Међу верницима у Беранама и старина Војо Рмуш (91) (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Starina koja je zagazila u desetu deceniju života odlučila je da okrene "novi list" u životu. Vratio je člansku kartu DPS, partiji Mila Šukanovića kojoj je pripadao nekoliko decenija i krenuo u odbranu svetinja!

- Gledao sam šta se dešava i kazao - ovako neće ići. Odlučio sam se i bacio sam člansku kartu Demokratske partije socijalista i došao da podržim crkvu i omladinu! Ne mogu ja bez uz svoj narod. Ovo je prevršilo svako meru. Mi imako jednu, jedinu crkvu, našu Srpsku pravoslavnu i ni jednu više - kazao je za "Novosti" deda Vojo, novi junak litija u Beranama i celoj Crnoj Gori.

NJegov će postupak nema sumnje, usijati društvene mreže, ali i dati novi podstrek braniteljima svetinja, časti i poštenja, borcima za pravu Crnu Goru.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Boro

24.08.2020. 17:06

E moja starino. Ti kažeš da imamo jednu crkvu tačno ali ne Crnogorsku. Bog će vas kazniti što bačate vodu na vaša ognjišta, što Crnogorsku kapu menjate za šubaru i šajkaču. Kako radili u korist Crne Gore tako vam bog vratio i tebi i ostalima.

Onaj Koji Će Da Te Pouči

28.08.2020. 08:34

@Boro - Da li je tebi poznato kakva je crnogorska kapa? Šta obeležavaju zlatne toke i na kojoj čoji su postavljene. Pa ti nisi video u životu niti šajkaču, niti znaš šta ona znači niti šubaru. Ni jedna ni druga ne pripadaju originalnoj srpskoj narodnoj nošnji već su nastajala u epohi Austrougarske vladavine i u periodu komita. Srpska i crnogorske kape su iste. Ako ti nešto od toga nije jasno poseti Njegoševu biljardu a u Beogradu Etnografski muzej. I na kraju kapa, korporan i čakšire srpske i crnogorske narodne nošnje su poređane po bojama horizontalno na zastavama Srbije i Crne Gore.