Proslavljeni sportisti danas su uputili podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori u borbi za njena prava, koja su ugrožena usvajanjem bezakonog i diskriminatornog zakona o slobodi vjerospovjesti, objavio je portal Mitropolije crnogorsko-primorske.

Komentari (14)

Zver

10.08.2020. 08:34

Pustite politiku momci. Nisu ni crkveni veredostojnici u Crnoj Gori cveće. Jer vi znate samo ono što vam se prenosi preko medija. Budite sigurni da nije tako. Ja vas cjenim kao sportiste ali nemojte verovati sve političarima. Jer i mi Crnogorci imamo pravo na svoju crkvu. Srbi idu u srpsku, muslimani u džamije, katolici u katedrale. A mi đe ćemo mi. Budite malo realni

Timislav Stijanović

10.08.2020. 13:51

@Zver - Драги пријатељи, не присвајај те оно што није ваше. Већ вековима та црква се зове Српска православна црква и у њој долазе сви православни верници јер цркву ствара верни народ а не држава. Ако ви себе не сматрате народом српским, а црногорским племеном, онда изградите себи Црногорску шравославну цркву, само не са Мирашом и не помоћу Мила.

bole

10.08.2020. 14:44

@Zver - Kako gde ćete? Pa napravite sebi novu crkvu.SPC tu postoji 800 godina.Ili hoćete Srbima da otmete crkvu.Da otmete nešto što je napravio Vukan Nemanjić,Stefan Nemanja itd, ili crkve koje su pravljenje u čast Svetog Save i nose po njemu ime,ili crkve za čije obnavljanje je davala Rusija u proteklih 200 godina kao pomoć Srpskoj pravoslavnoj crkvi,ili crkve koje poslednjih 2-3 decenije obnavljao Amfilohije i koje ne bi postojale da nisu obnovljene a da nepričam o novcu koji ostavljaše vernice Srpske PC kroz vekove i uz pomoć kojih su te crkve živele i žive.I sad bi neko da kaže pun pike ništa to više nevaži sad su crkve naše.Pa da li si realan a pozivaš na realnost.

Abcd 1245

17.08.2020. 11:49

@Zver - Па имате своју, Дедијерову. Волите је, негујте, подржавате. Шта вам још

Predrag

11.08.2020. 12:35

Што не пробате у џамију или католичку цркву, што сте навалили у српску? Има људи без стана у Црној Гори, па не траже да ти изађеш, да они уђу.

Janko

11.08.2020. 12:50

Što vi iz Srbije hoćete od Crne Gore? Ne date ( Crnogorcima njihove ) svetinje? Zar mislite da možete okupirati Crnu Goru kao nekad. NIKAD VIŠE 1918g. Opametite se. Śedite doma Srbalji i čuvajte to što imate da i to ne izgubite. Napravili ste neprijatelje od Slovenaca, Hrvata, Bošnjaka, Muslimana, Albanaca, Makedonaca pa hoćete da vas i Crnogorci tako doživljavaju. Naprijed. Neki od vas bili su dobri takmičari. Svi ste ispali jadni ljudi! To što su neki glupi pa ne shvataju što rade ne oslobađa ih odgovornosti. Pročitajte što kažu ljudi: Dragan Bursać, Milojko Pantić, Mate Parlov...