BERANCI ČESTITALI EPARHIJI 800 GODINA POSTOJANJA: Veliko slavlje pred sedišetm Eparhije budimljansko-nikšićke

M. S.

04. 08. 2020. u 22:01

POSLE veličanstvene litije ulicama Berana kojima je defilovalo oko 700 automobila iz grada, susedne Andrijevice, Bijelog polja i Kolašina, učesnici auto-litije okupili su se pred sedištem Eparhije budimljansko-nikšićke i pred portom manastira Đurđevi stupovi.

БЕРАНЦИ ЧЕСТИТАЛИ ЕПАРХИЈИ 800 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА: Велико славље пред седишетм Епархије будимљанско-никшићке

Foto: printskrin

-Vladiko sokole-ne damo svetinje, skandirali su mladi ljudi i pevali:Nema Mila, nema Tita, Vladika se ovde pita...

Tako je okončano slavlje povodom 800 godina Eparhije i 807 godina manastira Đurđevi stupovi.

-Samo da vam zahvalim na velelepnoj litiji povodom velikih godišnjica Eparhije i ove svetinje, obratio se vernicima koji su se obreli pred ovim svetinjama episkop Joankije, koji je izašao iz sedišta Eparhije.

-Pokazali ste da smo svi u odnosu na ovu svetinju mali, ali da smo sa njom veliki! Pokazali ste da volite svoju svetinju i da ste spremni da je branite kao što su je branili vaši preci. Vi znate da meni ne priliči da učestvujem ni u kakvoj predizbornooj kampanji, ali reći ću:

Foto: printskrin

Pojedini su mislili da će izmeniti svest naroda, a vi ste pokazali da mislite isto ono što su mislili Njegoš i Mojsije Zečević is vi napi velikani, da ste odabi svojoj Crkvi, svojim precima, svojim potomcima i budućnosti vaših potomaka. Kad vi pokazujete da znate šta braniite, znaće i vaša deca, kazao je epsikop Joanikije pozdravljen burnim skandiranjem i ovacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINULA JEDNA OSOBA: Teška saobraćajna nesreća u Crnoj Gori