NI POSLE TRI MESECA: Unutrašnja kontrola MUP ne zna koje sve učestvovao u zverskom prebijanju O. M.

M. D.

03. 08. 2020. u 17:22

BEZMALO tri meseca Unutrašnja kontrola rada policije nije identifikovala ko su policajci koji su razbojnički pretukli O.M. niti ko ga je svezanog pljuvao i tukao u policijskoj stanici-u Pljevljima, saopštili su iz Pokreta za Pljevlja.

НИ ПОСЛЕ ТРИ МЕСЕЦА: Унутрашња контрола МУП не зна које све учествовао у зверском пребијању О. М.

Foto: M. D.

Oni su napomenuli da su iz Saveta za građansku kontrolu rada policije više puta saopštili da su im poznata imena policajaca koji su tukli O.M.

-Ali ta saopštenja po svemu sudeći mogu okačiti mačku o rep. Ovo zbog toga što Petar Krstajić u ime Uprave policije tvrdi da se: „ Ne mogu preduzimati disciplinske i krivične radnje protiv policijskih službenika koji su navedenog dana preduzimali radnje, do okončanja postupka Unutrašnje kontrole i Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima“.

I šta na kraju reći, Unutrašnja kontrola radi po principu „vrana vrani oči ne vadi“, a najčuveniji brend Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima je držanje u fioci krivične prijave protiv bivšeg predsednika Opštine Filipa Vukovića do njene zastare-kazali su iz Pokreta za Pljevlja.

Oni su saopštili da je neznani junak kamerom sa mobilnog telefona u noći 13. maja snimio najmanje sedam, kako kažu, razbojnika u policijskim uniformama, koji pendrecima, nogama i rukama tuku 21- godišnjeg O.M., koji nije pružao nikakav otpor.

- Ali tu nije bio kraj zlostavljanja i ponižavanja nesrećnog mladića od strane policije-kažu iz Pokreta za Pljevlja.

Oni napominju da je mladića, u policijskoj stanici, jedan od službenika, vezanog lisicama, iz sve snage udario pesnicom u predelu grudnog koša, dva puta udario toki vokijem po glavi i kao vrhunac beščašća, pljunuo dva puta uz pogrdno obraćanje „slino“.

- Sve je to uradio u prisustvu dvojice inspektora koji su to mirno posmatrali. O tempora, o mores. Kakva vremena i kakvi običaji, da policajac u vreme korone i svih mera NKT –a za prevenciju iste, udara i pljuje svezanog, prtethodno pretučenog mladića-kažu u Pokretu za Pljevlja.

Oni konstatuju da kao „logičan“ nastavak svih ovih sramnih postupaka, na kraju dolazi nehumano i neprofesionalno ponašanje doktorke Opšte bolnice.

-Od kada je sveta i veka, i od kada postoji zdravstvo kao organizovani sistem, prvi lekar, bez obzira da li se radi o specijalisti ili lekaru opšte prakse, koji pregleda pacijenta povređenog u tuči, dužan je da opiše sve povrede, a potom ga upućuje nadležnom specijalisti na lečenje i kvalifikaciju povreda. Umesto toga režimska doktorka u svom izveštaju navodi da je pacijent napao policajca, ne opisuje povrede i vraća ga u policijsku stanicu - kazali su iz Pokreta za Pljevlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)