MIRKO ĐAČIĆ U REDOVIMA SDP-a: Rasulo u redovima DPS-a

M. D.

03. 08. 2020. u 15:37

BIVŠI predsednik Opštine Pljevlja, Mirko Đačić danas (ponedeljak) će i zvanično stupiti u redove SDP-a, saznaju „Novosti“ iz nezvaničnih izvora.

МИРКО ЂАЧИЋ У РЕДОВИМА СДП-а: Расуло у редовима ДПС-а

Foto: M. Drobnjak

Iz Socijaldemokratske partije u ponedeljak nisu željeli ni da potvrde ni da demantuju tu informaciju. 

Đačić je do 2019. godine bio član vladajuće Demokratske partije socijalista, a stupa u redove SDP-a kako bi pojačao ovu partiju.

Prema više nezvaničnih izvora, Đačić dolazi u SDP po dogovoru sa DPS-om, na isti način kako se pojavio 2014. godine na lokalnim izborima u Pljevljima, kada je predvodio izbornu listu DPS-a i Bošnjačke stranke. Kako je u interesu DPS-a da SDP pređe izborni cenzus, Đačić dolazi „po zadatku“ da pomogne ovu partiju.

Mirko Đačić je široj javnosti poznat kao pripadnik Srpske radikalne stranke tokom devedesetih godina prošlog veka, da bi potom 1997. godine, u vreme sukoba Momira Bulatovića i Mila Đukanovića, stupio u redove DPS-a Mila Đukanovića. Đačić je potom izabran za predsednika opštinskog odbora DPS-a u Pljevljima. Nakon izbornog neuspeha 2002. godine i sukoba unutar ove partije, Đačić napušta Pljevlja i odlazi u Podgoricu. Iz Podgorice se vraća 2014. godine opet kao kadar DPS-a. Iste godine biva izabran na lokalnim izborima za predsednika opštine, gdje ostaje do 2019. godine, kada podnosi ostavku na pomenutu funkciju zbog navodnog sukoba sa čelnicima DPS-a.

Tokom 2019. godine u javnosti se špekulisalo da će Đačić osnovati novu političku partiju na nivou pljevaljske opštine, ali se to pokazalo kao netačna informacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UMRO BRANO MIĆUNOVIĆ