U OSTROGU POMEN ŽRTVAMA OLUJE: Sećanje na nevino stradale Srbe u etničkom čišćenju Hrvatske

Novosti online

03. 08. 2020. u 13:25

Srpski nacionalni savet Crne Gore, povodom dvadeset i pet godina od zločinačke akcije „Oluja“, organizuje pomen za više hiljada nevino stradalih žrtava.

У ОСТРОГУ ПОМЕН ЖРТВАМА ОЛУЈЕ: Сећање на невино страдале Србе у етничком чишћењу Хрватске

Tanjug

Pomen će se održati u Gornjem manastiru Ostrog, u sredu, 5. avgusta 2020. godine.

Početak okupljanja, uz poštovanje svih propisanih mera Nacionalnog koordinacionog tela, biće u 9 časova ispred Gornjeg manastira, saopštili su iz Srpskog nacionalnog saveta, podsećajući da se  jedan od najsvirepijih zločina i  najveće etničko čišćenja srpskog  naroda dogodilo od 4. do 7. avgusta 1995. godine, kada su NATO pakt i hrvatske snage ubile više hiljada nedužnih žena, dece i staraca, i proterale preko 250.000 srpskog stanovništa, gotovo celokupno srpsko stanovništvo sa područja Banije, Like, Korduna i Severne Dalmacije, odnosno iz Republike Srpske Krajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)