STUDENTI IZ CG: Traže rešenje da se iz Srbije vrate kući

V.K.

22. 07. 2020. u 13:16

PREDSTAVNICI studenata Univerziteta u Beogradu pokrenuli su inicijativu prikupljanja potpisa kako bi pronašli rešenje da se vrate kući u Crnu Goru.

СТУДЕНТИ ИЗ ЦГ: Траже решење да се из Србије врате кући

Foto: D. Milovanović

Oni su, a prema njihovim navodima, uputili molbu Ambasadi Crne Gore u Beogradu, kako bi posredovali između njih i vladinog Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti u Podgorici.


Studenti ističu da su iz ambasade dobili odgovor da će njihovu molbu proslediti NKT. Oni ukazuju na nemogućnost povratka kući u toku letnjeg raspusta–ispitni rok završava se 20. jula, uz izdvojene slučajeve gde se ispiti održavaju i do samog kraja meseca (Pravni fakultet). Oni su predložili da za studente koji bi se vratili kućama iz Srbije ne važi karantin ili samoizolacija–uz negativan test na virus Kovid -19. Nezavisno od toga da li bi se prevoz organizovao ili bi studenti individualno došli do Crne Gore, morali bi imati indeks ili potvrdu o redovnom studiranju.

-Želimo da pokrenemo dijalog sa NKT-om u cilju preciziranja detalja pri potencijalnoj situaciji u kojoj bi se naša molba uvažila, poručuju studenti. -Ambasada je imala samo posredničku ulogu u kontaktu sa NKT-om, i to telo jedino ima nadležnost da se pozabavi ovakvim pitanjem, a ne ambasada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju