Poruke sa litija u Herceg Novom: Odbrana svetinja NAŠ IZBOR I NAŠ ŽIVOT

Novosti onlajn/V.V.

22. 06. 2020. u 10:51

Građani su se prvo u velikom broju okupili u blizini zgrade Centra bezbednosti tražeći da puste oca Nikolu Todobrovića koji je prvi došao na informativni razgovor

Поруке са литија у Херцег Новом: Одбрана светиња НАШ ИЗБОР И НАШ ЖИВОТ

Foto: V.V.

NAKON sinoćne litije u Herceg Novom na informativni razgovor u policiju pozvan je prvo sveštenik Nikola Todorović, a onda i sveštenici Drago Peđikan i Zoran Miljanić kao i predsednik topaljsko-hercegnovske crkvene opštine Zoran Lazarević. Kasno u noć, više od dva sata iza ponoći, razgovor u policiji završio je otac Nikola Todorović. Ostali su izašli ranije.

Lazarević je rekao da je pozvan da da izjavu u svojstvu građanina, a policiju je, kako je rekao, interesovalo da li je tokom molebana i litije došlo do kršenja mera NKT.

- Mislim da je sve urađeno da se narod informiše o poštovanju mera NKT, a poseban napor u tome je uradio otac Nikola Todorović i tokom i posle službe –kazao je Lazarević.

Nakon saslušanja, objasnio je, da će zapisnici biti prosleđeni ODT –u koji će na osnovu toga da odredi da li treba da ih sasluša i u svojstvu okrivljenih. Dodao je i da proces nije završen. Moguće je da će biti nastavljen, a videćemo šta će se događati – kazao je Lazarević i zahvalio građanima na podršci. Poručio je i da je „odbrana svetinja naš izbor i naš život".

A građani su se prvo u velikom broju okupili u blizini zgrade Centra bezbednosti tražeći da puste oca Nikolu Todobrovića koji je prvi došao na informativni razgovor. Na molbu sveštenika razišli su se i u porti hrama Sv Spasa na Toploj čekali da oni izađu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a