Sud vratio optužnicu protiv sveštenika Zekovića na doradu: Veštak da utvrdi koliko je ljudi bilo na litiji i u hramu

B. Dabić

19. 06. 2020. u 15:32

Bar – Sudija Osnovnog suda u Baru Tamara Spasojević u toku prethodnog ispitivanja optužnog predloga protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Slobodana Zekovića, vratila je optužni predlog nadležnom tužilaštvu zbog angažovanja veštaka odgovarajuće struke.

Суд вратио оптужницу против свештеника Зековића на дораду: Вештак да утврди колико је људи било на литији и у храму

Sveštenik Slobodan Zeković / Foto Novosti arhiva

Prema saznanjima Novosti, veštak, adekvatnim metodama treba da utvrdi koliko je osoba bilo prisutno na predmetmetnim događajima, u litiji 4.juna u Baru, i u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira 14.juna.

-Za oba događaja Sudu je dostavljen dokaz, video material, koji je snimljen od strane policije, kazala je sudeći sudija u ovom postupku i PR Osnovnog suda u Baru Tamara Spasojevi.

Podsetimo, Osnovno državno tužilaštvo podnelo je u sredu optužni predlog Osnovnom sudu u Baru protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Slobodana Zekovića zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Prethodno je tužilac saslušao starešinu Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira protojereja-stavrofora Slobodana Zekovića

Novostima je potvrđeno da je pred tužiocem Zeković negirao izvršenje krivičnog dela.

Protiv sveštenika Zekovića za deset dana podnete su dve krivične prijave za isto krivično delo

Prva prijava podneta je nakon što je 4.juna održana litija na Dan Svetog Jovana Vladimira. To je bila prva litija u Baru nakon tromesečne pauze zbog epidemije COVID 19. Druga krivična prijava podneta je u ponedeljak, nakon litije koja je organizovana 14.juna ispred hrama Svetog Jovana Vladimira, a po proceni policije u porti ovog verskog objekta bilo je oko 850 vernika.

Dve krivične prijave za isto krivično delo su spojene u jedan postupak, krivično delo u produženom trajanju

Podsetimo, Nacionalno koordinaciono telo (NKT), na predlog Instituta za javno zdravlje, donelo je odluke da svim vrstama okupljanja, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, na javnim mestima, uključujući i svadbena veselja, sahrane, može da prisustvuje do 200 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)