ĆULAFIĆ OSTAJE U FOTELJI? Lokalni izbori u Andrijevici pokazali slabosti partija

M. SEKULOVIĆ

04. 06. 2024. u 06:00

NAKON lokalnih izbora u Andrijevici, DPS je osvojila najviše mandata - 11. Koalicija Socijalistička narodna partija - Demokrate - "Odvažno, odlučno, odgovorno - Andrijevica se pita", sa nosiocem liste Željkom Ćulafićem (SNP) dobila je osam odborničkih mandata.

ЋУЛАФИЋ ОСТАЈЕ У ФОТЕЉИ? Локални избори у Андријевици показали слабости партија

m.sekulović

 U unutarkoalicionoj podeli, SNP ima šest, a Demokrate dva mesta, što je pokazalo da je SNP, uprkos medijskoj ali i harangi čak i dojučerašnjih istaknutih funkcionera, pokazala izuzetnu žilavost.

- Naša koalicija je pobednik ovih izbora! DPS je poražena, ima svega 11 mandata. Očekujemo da naš kandidat Željko Ćulafić nastavi da obavlja dužnost predsednika Opštine Andrijevica. Osim naših koalicionih partnera, prihvatljiva nam je saradnja sa svim političkim snagama, osim sa DPS. Sa njima nema ni razgovora - kazao je lider SNP Vladimir Joković.

Pokret "Evropa sad" uspeo je da osvoji četiri odbornička mesta, "Za budućnost Andrijevice" - NSD, DNP, PCG, SCG, grupa građana, tri mandata, dok je UCG ostala bez mandata. Građanska lista "Za budućnost naše dece - Andrijevica" - Ivan Radojević uspela je da osvoji tri odbornička mesta, dok će grupa građana "Vasojevićki pokret ujedinjenja" - Vesko Raketić imati jednog odbornika.

Radojević: Izvesni novi izbori

SVE računice bi mogla da pokvari grupa građana "Za budućnost naše dece - Ivan Radojević", čiji je nosilac nekadašnji funkcioner SNP.

- Očekivali smo znatno više mandata. Tokom tri dana smo doživeli takve napade od Vlade Crne Gore, a u tim uslovima uzeli tri odbornika. Bez nas ništa neće moći da se uradi, ali ćemo imati velike uslove. Mislimo da ih niko neće ispoštovati, pa mislimo da će se održati novi izbori - kazao je Radojević.

- Nema ni primisli o bilo kakvoj saradnji sa DPS - decidno je poručila dr Dragana Vučević, nosilac liste PES, i istakla da će ovaj pokret biti oslonac buduće vlasti u Andrijevici. - Navijam da se formira stabilna vlast, koju bi činili odbornici svih lista, osim DPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija