KOLIKA JE VREDNOST INSTITUTA IGALO: Sa 120 pala na 65 miliona evra

V.V.

20. 04. 2024. u 15:53

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine završilo je procenu vrednosti Instituta Igalo, a rezultat je poražavajući. Oko 230 hiljada kvadrata atraktivnog zemljišta i 88 hiljada u objektima procenjeno je na 65 miliona evra. Pre samo dve godine ista imovina bila je procenjena na 120,5 miliona.

КОЛИКА ЈЕ ВРЕДНОСТ ИНСТИТУТА ИГАЛО: Са 120 пала на 65 милиона евра

fOTO: V.V.

Nije uteha ocena nadležnih da aktuelna procena nije realna i da će biti dorađena, jer to odlaže primenu paketa mera za pomoć Institutu, a ne pomaže  pomaže rešavanju problema u kome su zaposleni u ovoj ustanovi koji zarađene plate čekaju četiri meseca. Oni su, nezadovoljni i iscrpljeni najavili štrajk za 25. april. Isplatu zarada sprečava blokada računa zbog duga prema Jugobanci AD Beograd.

Procena vrednosti imovine Instituta od ključne je važnosti jer na osnovu nje treba formirati nove cene i vednost akcija, što onda otvara  mogućnost da se na kompetentan način razgovara sa manjinskim akcionarima i započne proces kvalitetnog rešavanja godinama nagomilavanih problema i ozdravljenja Instituta.

Najavljeni štrajk radnika koji i dalje napuštaju Institut, situaciju će dodatno otežati, pa dugogodišnji opstanak ustanove na ivici, na žalost, lako može skliznuti u stečajni postupak, a stečaj vodi u gašenje ustanove u kojoj je sada nešto više od 500 pacijenata i gostiju.

Jedan od njih nam je ispričao da su uslovi smeštaja u Institutu odlični, da je sve uredno i čisto mada je zgrada dotrajala, da su terapije kvalitetne i nijedna se ne propušta, i hrana je dobra, jedino što smeta je to što su radnici tužni!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)