UNAPREĐENJE PREKINUTE SARADNJE: Ambasador Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić u poseti Beranama (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

02. 04. 2024. u 18:23

AMBASADOR Republike Srbije, Nebojša Rodić posetio je Opštinu Berane i susreo se sa predsednikom Opštine Berane Vukom Todorovićem.

УНАПРЕЂЕЊЕ ПРЕКИНУТЕ САРАДЊЕ: Амбасадор  Србије у Црној Гори Небојша Родић у посети Беранама (ФОТО)

Opština Berane

Predsednik Todorović poželeo je dobrodošlicu ambasadoru Rodiću i iskazao uverenje da predstoji intenziviranje međusobnih odnosa. Upoznao je goste sa aktivnostima koje sprovodi lokalna uprava, saradnji sa Privrednom komore Srbije i naglasio da aktuelnom izgradnjom putne infrastrukture očekuje bolju privrednu sliku severa Crne Gore, kako bi se spriečilo iseljavanje stanovništva.

-Ambasador Rodić je govorio o planovima u narednom periodu, u kontekstu formiranja nove vlade. Naglasio je značaj očuvanja tradicije i iskazao uverenje da u narednom periodu predstoji unapređenje saradnje, koja je bila prekinuta prilično dugo, budući da Republika Srbija nije imala ambasadora u Crnoj Gori. Takođe, ambasador se interesovao za ekonomsku sliku Berana, koje pamti iz nekih drugih vremena, kada je Ivangrad bio industrijski grad, iz kojeg su potekle mnoge znamenite ličnosti - saopšteno je iz Opštine Berane.

Nakon posete Opštini organizovana je poseta ambasadora Rodića Đurđevim Stupovima, katedralnom manastiru Eparhije budimljansko-nikšićke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)