POSLE PUCNJAVE NADOMAK BERANA: Ministar policije nezadovoljan, traži hitan izveštaj

M. SEKULOVIĆ

26. 03. 2024. u 18:42

- POVODOM jučerašnjeg incidenta u Beranama održao sam hitan tematski kolegijum sa v.d direktorom Uprave policije i pomoćnicima direktora za sektor za borbu protiv kriminala, granične policije i opšte nadležnosti.

ПОСЛЕ ПУЦЊАВЕ НАДОМАК БЕРАНА: Министар полиције незадовољан, тражи хитан извештај

Upeava policije CG

Kako nisam zadovoljan informacijama koje sam dobio, saglasno članu 14 stav 4 Zakona o unutrašnjim poslovima, tražio sam od v.d direktora hitan izveštaj o događaju i urgentno utvrđivanje svih okolnosti, kako ne bi bilo prostora za slobodna tumačenja u javnosti.

Ovim rečima oglasio se ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Danilo Šaranović, nakon incidenta u Buču kod Berana. U akciji sprečavanja šverca, koju su izvele Uprava carina i Granična policija u ponedeljak oko 1.20 sati, došlo je do upotrebe vatrenog oružja. U akciji međutim nije bio ranjen policajac kako su pisali neki mediji.

Advokat: Pucano je na Berance

Oglasio se i advokat privedenih osoba Aleksandar Šćekić koji tvrdi da je službenik Uprave policije pucao na dvojicu Beranaca, a ne oni na njega!

- Potpuna je neistina da je neko od građana pucao na policiju. Istina je obrnuta - policajac koji je čekao švercere, naišao je na grupu mladića koji su automobilom pretekli kamion. Za upravljačem je bio policajac koji je u tom momentu izvadio pištolj i ispalio ka njima pet ili šest metaka. Nakon toga svi su privedeni, a moj punomoćnik i momak koji je bio sa njim u automobilu pušteni su čim su dali izjave. Policajac je prvobitno zadržan u Odeljenju bezbednosti Berane, ali je i on pušten. Dakle, ne stoji premijerova opaska da moramo štiti policiju od građana, već obratno - u ovom slučaju treba da čuvamo građane od policije. Nadam se da će premijer, jer je obmanut, nakon sprovedene istrage doneti zakonite odluke - kazao je advokat Šćekić.

- Imajući u vidu da je došlo do upotrebe sredstava prinude od strane policijskog službenika, formirao sam i Komisiju za ocenu okolnosti pod kojima su upotrebljena sredstva prinude, čiji je zadatak da utvrdi zakonitost postupanja policijskog službenika. U cilju objektivnog informisanja javnosti i kako bi se ista zaštitila od paušalnih informacija, dalja istraga koja se vodi od strane nadležnog tužioca utvrdiće na koji način je došlo do povrede službenika sektora granične policije - saopštio je Šaranović.

Naime, drugog sata ponedeljka carinik i policajac zaustavili su kamion pun nezakonito posečene drvne građe, a nakon bekstva vozača kamionom su se zaputili ka Beranama. Policajac je starešinama ispričao da je nakon zaplene, pored kamiona projurio crni automobil bez registarskih oznaka i da je iz njega pucano. On je navodno uzvratio, a policija je potom privela tri osobe, a kod policajca je utvrđena povreda lica ali ne od municije...

Premijer Milojko Spajić je na Iks mreži napisao da će ''zatražiti hitan i detaljan izveštaj od direktora Uprave policije Aleksandra Radovića i ministra poljoprivrede Vladimira Jokovića o detaljima današnjeg napada na pripadnika Uprave policije''.

- Država će zaštititi svakog policajca, carinika, inspektora i bilo kojeg državnog službenika jer samo tako možemo poslati poruku da smo ozbiljno društvo koje brine o svojim ljudima i koje ništa neće sprečiti na putu reformi i sprovođenja zakona - napisao je Spajić.

Uprava policije Crne Gore o ovom incidentu oglasila tek 15 sati kasnije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!