"HTEO SAM DA DOPRINESEM OSLOBAĐANJU CRNE GORE OD ŠTETOČINA": Oglasio se Gojko Raičević zobg odluke da ne bude u Odboru direktora Aerodroma

V.K.

16. 03. 2024. u 16:51

KOALICIJA Za budućnost Crne Gore predložila je da u neno ime u Odboru direktora Aerodroma budu vlasnik portala IN4S Gojko Raičević i dugogodišnja visokopozicionirana funkcionerka MUP-a Jelena Maraš.

ХТЕО САМ ДА ДОПРИНЕСЕМ ОСЛОБАЂАЊУ ЦРНЕ ГОРЕ ОД ШТЕТОЧИНА: Огласио се Гојко Раичевић зобг одлуке да не буде у Одбору директора Аеродрома

IN4S

Taj predlog se nije dopao ministru saobraćaja i pomorstva Filipu Raduloviću, pa je na kadrovskoj komisiji Vlade predlog novih članova Odbora direktora Aerodroma odbijen. Tim povodom oglasio se Raičević, dokumentom koji je uputio Vladi Crne Gore i ministru Raduloviću.

- O odluci sam saznao iz medija. Bez namere da istražujem koji su motivi članova Komisije, želim da Vas upoznam sa motivima koji su me naveli da prihvatim predlog NSD i potpišem saglasnost. Moj osnovni motiv je bio da, u skladu sa prirodom svog istraživačkog rada na otkrivanju više afera koje su tresle Crnu Goru, doprinesem da se se otkriju nepravilnosti u radu ovog izuzetno važnog preduzeća. Da li je upravo to bio razlog odbijanja predloga, ili pak lična netrpeljivost potpredsednika Vlade Nika Đeljošaja, koji je nedavno dao “besu” da će razbiti portal čiji sam urednik u paramparčad, manje mi je važno. Iznenađujeće je međutim navodno jednoglasje u Komisiji. Možda je složno “ne”zapravo bojazan od moje posvećenosti istraživanjima kriminala i pljačke državnog budžeta? -  navodi Raičević u pomenutom dokumentu.

Dodaje da "zaista samo želi da da dodatni doprinos oslobađanju Crne Gore od štetočina koje i dalje, i nakon promena, čereče zajednička dobra".

- Želim i da konačno postanemo normalna zajednica, bez kriminala i korupcije, ali, izgleda, da to nije interes svih, a posebno nije pomenute vladine Komisije. Ipak, razumem strahove pojedinaca: ministara, komisija, odbora i klubova, razumem jer se mnogi nisu umorili u borbi za pošteniju vlast i slobodniji život. Svakome ko bije samo svoje bitke i brine o ličnom budžetu, važnija je šaka vlasti od dva prsta obraza. A kada je već tako, pravedno je da ne budemo zajedno. Bez obzira na sve, pa i na ovaj neuspešni pokušaj mog javnog provlačenja kroz blato, ovom prilikom želim da Vam poželim srećan rad na korist građana, a preduzeću Aerodromi Crne Gore uspeh u daljem radu. Na kraju, ostaje da Vam predložim, zbog zaštite dostojanstva budućih kandidata za ovu ili drugu poziciju, da Komisija razmotri kandidature koje im dostavljaju političke partije, a da onda Ministarstvo zatraži saglasnost kandidata. Takav pristup bi smanjio mogućnost javne diskreditacije kandidata koji „teren nije prepoznao“. Ostajem privržen i posvećen promenama koje će doneti dobro našim građanima - zaključuje on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!