KONKURS ZA ŠEFA UP U PONEDELJAK: MUP pokreće upravni spor zbog utvrđivanja zakonitosti izbora Aleksandra Radovića

V.K.

16. 03. 2024. u 10:31

MINISTAR unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je interes svih da Upravni sud utvrdi da li je rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora Uprave policije doneto na zakonit način, poručujući da će resor na čijem je čelu pokrenuti upravni spor.

КОНКУРС ЗА ШЕФА УП У ПОНЕДЕЉАК: МУП покреће управни спор због утврђивања законитости избора Александра Радовића

Vlada Crne Gore

Do tada, najverovatnije u ponedeljak, raspisaće konkurs za direktora policije u punom petogodišnjem mandatu.

O izabranom v. d. direktora UP Aleksandru Radoviću koga su njegovi partijski saborci iz poslaničkog kluba Demokrata proglasili kadrom bivšeg i uhapšenog direktora UP Veselina Veljovića, ministar je rekao da ga niko od njih nije konsultovao pre saopštenja.

- Ne znam jesu li polazili od pretpostavke da je on u vreme Veljovića obavljao važne funkcije ili da je od strane Vlade Mila Đukanovića imenovan - rekao je Šaranović.

Da bezbednosni sektor ne bi ostao bez vođstva nakon rešavanja situacije sa bivšim direktorom UP Zoranom Brđaninom izbor v. d.direktora bio je nužan, smatraju u Pokretu "Evropa sad".

Milović

VLADA Crne Gore odredila je ministra pravde Andreja Milovića (nedavno isključen iz PES-a) za zamenika Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije, kojim će predsedavati Momo Koprivica, potpredsednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i korupciju iz Demokratske Crne Gore.

- Potrebno je demistifikovati dve teze. Prva je da je problem čovek koji je šest godina (2015-2021) doprinosio Evropolu u periodu kada ta organizacija intenzivno presreće, sakuplja, a zatim dekriptuje komunikaciju sa skaj-aplikacije. Takav čovek, bez mrlje u karijeri ne može biti deo problema, već isključivo rešenje. Druga je da je Aleksandar Radović bio desna ruka Veselina Veljovića koji se nalazi u pritvoru upravo zahvaljujući dokaznom materijalu prikupljenom putem skaj- aplikacije - kaže sekretar poslaničkog kluba PES-a Milutin Butorović.

Bivši član parlamentarnog Odbora za bezbednost i odbranu Nebojša Medojević smatra da reforme u policije zahtevaju diskontinuitet od ere služenja DPS-a - mafiji.

- Policiju treba temeljno očistiti od kadrova DPS mafije. Čišćenje početi od vrha i sve policijske funkcionere postavljene u vreme DPS mafije treba otpustiti i pokrenuti krivične i finansijske istrage protiv njih. Ova smejurija oko razrešenja Brđanina i izbora v. d. direktora policije je najbolji dokaz da su zakonska rešenja usvajana u vremenu DPS mafije, neupotrebljiva za reforme - ocenjuje Medojević i dodaje da je neophodno vanredno stanje kako bi se na čelna mesta u policiji i ANB postavili čisti ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!