BULATOVIĆ ZASLUŽIO ULICU: Demokrate ne odustaju od svog predloga

V.K.

22. 02. 2024. u 11:46

PREDLOG Demokratske Crne Gore da ulica u Podgorici ponese ime bivšeg saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića, koji je ubijen 7.februara 2000.godine u Beogradu, još nailazi na otpor sledbenika politike bivšeg režima.

БУЛАТОВИЋ ЗАСЛУЖИО УЛИЦУ: Демократе не одустају од свог предлога

V.K.

 Odbornik Demokrata u parlamentu glavnog grada Crne Gore Vladimir Čađenović saopštio je da oni, uprkos negodovanju pojedinih opozicionih partija, ostaju čvrsto pri kandidovanom predlogu koji će se naći na dnevnom redu jedne od narednih sednica opštinskog parlamenta.

-Pavle Bulatović to zaslužuje. Radi se o jednom od najboljih sinova Crne Gore koji je nevino prolio krv boreći se protiv začetka organizovanog kriminala i koji je u Crnoj Gori uživao veliki ugled. Negativni komentari su potpuno neutemeljeni, a oni koji tako nešto tvrde treba to i da dokažu, poručio je Čađenović.

Pavle Bulatović je početkom devedesetih bio funkcioner DPS i ministar unutrašnjih poslova u Vladi Mila Đukanovića. Nakon rascepa u toj partiji on se priklonio struji Momira Bulatovića. Za saveznog ministra policije izabran je 1992.godine u Vladi Milana Panića. Već naredne godine izabran je za saveznog ministra odbrane i to mesto je pokrivao u vladama Radoja Kontića i Momira Bulatovića.

Ulice i trgovi u Podgorici se mogu, prema pravilniku, imenovati po državnicima, vojskovođama, vladikama, herojima koji su zadužili Crnu Goru, te ličnostima koje su dale  naučni, kulturni, prosvetni i sportski doprinos razvoju Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave