UPRAVI ŽELEZARE SMETA ODBRANA KOLEKTIVNOG UGOVORA: Sindikalci nikšićke fabrike tvrde da menadžment sprovodi strahovladu i preti radnicima

I. D. S.

05. 02. 2024. u 10:29

RADNICI nikšićke Železare strahuju da neko želi namerno da izazove njihov revolt zbog dolaska investitora, tvrde da menadžment vrši pritisak na njih i da preti, a sve zbog toga što planiraju da brane kolektivni ugovor. Poručuju da bi uprava trebalo da stane sa, kako su naveli, strahovladom izvršne direktorice i napokon počne sa rešavanjem važnih pitanja.

УПРАВИ ЖЕЛЕЗАРЕ СМЕТА ОДБРАНА КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА: Синдикалци никшићке фабрике тврде да менаџмент спроводи страховладу и прети радницима

Vlada CG

Sindikalna organizacija nikšićke Železare EPCG saopštila je da su na udaru zbog toga što pripremaju odbranu kolektivnog ugovora, te da uprava vrši pritisak i preti zaposlenima.

- Šalju se mejlovi radnicima u ponoć, čak i posle ponoći, čak i nekim menadžerima. U tim mejlovima je bilo čak i neosnovanih optužbi za neka krivična dela, a dešavalo se i izbacivanje pojedinih radnika iz kancelarija, jer im nisu odgovarali njihovi odgovori. I, na kraju, šlag na torti je pretnja najbliže saradnice izvršne direktorice Nevenke Janković prema jednom članu Sindikata, jer Sindikat priprema odbranu kolektivnog ugovora - rekli su iz ove sindikalne organizacije.

Kako su naveli, strahuju da neko možda namerno želi da izazove revolt radnika zbog potencijalnih investitora. Ipak, tvrde da zapsoleni ništa neće uraditi protivno fabrici, a pogotovo protivno dolasku bilo kojeg investitora.

Analiza

IZVRŠNA direktorka Nevenka Janković ostala je pri ranije iznetom stavu da se neće oglašavati u medijima dok se ne uradi celokupna analiza poslovanja fabrike u svim funkcionalnim celinama tokom prethodnog perioda.

- Zbog toga nismo ni pokretali štrajk, ni bilo koju drugu aktivnost i sigurno to nećemo uraditi ni u narednom periodu. Želimo da ova fabrika opstane i da radi. Ali isto tako želimo da pozovemo novoizabrani Odbor direktora da razmisle šta je činiti u narednom periodu. Mislimo da ponašanje novog menadžmenta nije u redu i da ne mogu tako da se ponašaju prema ljudima -  poručuju iz Sindikata Železare EPCG.

O aktuelnim temama, kako su najavili, raspravljaće Izvršni odbor Sindikata, koji će najverovatnije danas imati sastanak i odrediti se prema dešavanjima u fabrici, a pogotovo prema otvorenoj pretnji najbliže Jankovićeve saradnice. Ističu da je od dolaska novog menadžmenta ruka radnika bila ispružena.

- Ta ruka još uvek stoji u vazduhu, tako da sigurno nije bilo do radnika. Ali ta ruka neće još dugo stajati u vazduhu jer nećemo dozvoliti da se bilo ko igra našim sudbinama – navode u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!