ČUVARE SKADARSKOG JEZERA TUKLI VESLIMA: Krivolovci uhvaćeni na delu napali ekipu Nacionalnih parkova

I. D. S.

05. 02. 2024. u 10:26

ČUVARI u Nacionalnom parku Skadarsko jezero napadnuti su u subotu veče, a krivolovci su jednog od njih pokušali da probodu ostima. Sve to objavio je na svom Fejsbuk profilu građanski aktivista Aleksandar Dragićević, tvrdeći da su zaštitari zadobili telesne povrede.

ЧУВАРЕ СКАДАРСКОГ ЈЕЗЕРА ТУКЛИ ВЕСЛИМА: Криволовци ухваћени на делу напали екипу Националних паркова

Fejsbuk/Aleksandar Dragićević

Navodno su dvojica krivolovaca, nakon što se šef nadzorničke službe Vuk Saičić legitimisao i tražio da to i oni učine, prvo počeli da beže, a potom napali i ekipu JP NP Skadarsko jezero. Dragićević je napisao da su Saičiću i njegovim kolegama nanesene telesne povrede, a kako se čuje na video-snimku koji je objavio, sve se dogodilo kada su zaštitari na jezeru otkrili krivolovce.

-Nanesene su im telesne povrede, pokušali su da ih izbodu ostima, tukli su ih veslima. Čekamo izveštaj lekara da bi se utvrdilo o kom stepenu povreda se radi. Ovo je njima svakodnevica - sve da bi sačuvali Skadarsko jezero od zlotvora - napisao je Dragićević.

Zaštitari, kako kaže Dragićević, idu nenaoružani i goloruki, rizikuju svoj život “protiv više organizovanih kriminalnih grupa koje operišu jezerom”.

Podrška

DA "mnogima ne odgovara" borba Nacionalnih parkova Crne Gore protiv krivolova, da su lovočuvari ugroženi i da zahtevaju sistemsku podršku kako bi se izborili "s biznisom vrednim stotine hiljada evra", poručio je direktor tog preduzeća Vladimir Martinović.

-Hrabri nadzornici su nenaoružani ušli u obračun sa naoružanim krivolovcima. Tražimo adekvatnu podršku policije i tužilaštva - poručio je direktor tog preduzeća Vladimir Martinović.

-Vuk Saičić je sa jako ograničenim resursima i neverovatno lošim zatečenim stanjem u svakom segmentu uspeo sa malom ekipom "na mišiće" da smanji krivolov 2023. godine za 80 odsto - to su zvanični podaci. Skadarsko jezero je ogromno. Nije tamo samo krivolov na ptice i ribe, već i ilegalna gradnja i šverc preko samog jezera. Stao je na put mnogima. Sinoć su po ko zna koji put probali da ga ubiju. Zašto? Zato što su krivolovci i kriminalci osetili da je državu briga. Za 100 dana rada Vlade, niko iz te Vlade po dubini i širini nije pokazao interesovanje za krivolov, šumokrađu, kvalitet vazduha... Neko treba da pogine da bi krenuli da rade - poručio je aktivista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu