NEMA POVEĆANJA ZARADA, VERUJTE VLADI: Predsednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić nije obradovao prosvetne radnike

M. SEKULOVIĆ

31. 01. 2024. u 18:23

VLADA sada neće povećati zarade prosvetarima 10 odsto.

НЕМА ПОВЕЋАЊА ЗАРАДА, ВЕРУЈТЕ ВЛАДИ: Председник Владе Црне Горе Милојко Спајић није обрадовао просветне раднике

Foto: S. Đokić

Ovo je danas posle otvaranja puta Kolašin – Mateševo, kazao predsednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, poručujući prosvetnim radnicima i zaposlenima u javnoj upravi i pravosuđu da treba da veruju novoj Vladi i budu strpljivi do sprovođenja programa Evropa sad 2.

- Ljudi iz prosvete stvarno treba da veruju Vladi. Mislim da smo dali mnogo rezultata za dva – tri meseca. Ove godine građane Crne Gore očekuju mnoga pozitivna iznenađenja. Mislim da ćemo u u svim rokovima kojima smo rekli sprovesti Evropu sad 2. Ne samo prosvetari, nego svi građani Crne Gore mogu da očekuju mnogo svetlu 2024. godinu. Tako da nema potrebe za žurbom, za pretnjama, za ucenama. Mislim da je ova Vlada potpuno posvećena interesima svih građana uključujući i prosvetare - kazao je Spajić.

Odgovrajući na pitanja novinara, Spajić je istakao da će se ova Vlada truditi da poveća neto plate, a ne kao prethodna bruto jer, povećanje bruto zarada, vodi inflaciji.

- Bolji je način podizanje neto zarada i mi insistiramo na tome da ne bi bilo podizanja inflacije. Bruto zarada je trošak za poslodavca i on mora da podiže cene, ali kada podižete neto toga nema i tako treba da delujemo. Ne želimo da provocirano inflaciju. Povećanje će biti vrlo brzo, svi znate rokove za programa Evropa sad 2 - ustvrdio je Spajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)