MARKOVIĆ FAVORIT: Izbor Vrhovnog državnog tužioca

V.K.

27. 01. 2024. u 08:32

POSLANICI Skupštine Crne Gore trebalo bi da na Svetoga Savu izaberu novog Vrhovnog državnog tužioca. Za tu odgovornu funkciju kandidati su Maja Jovanović, Suzana Mugoša i Milorad Marković.

МАРКОВИЋ ФАВОРИТ: Избор Врховног државног тужиоца

Skupština CG

Najizglednije šanse  ima Marković koji će biti favorit parlamentarne većine čiji čelnici su na poslednjem sastanku saopštili da su blizu neophodne  tropetinske podrške (49 glasova) za izbor vrhovnog državnog tužioca. Ostalo je još da se o ovom kandidatu odredi Demokratska narodna partija (koalicija ZBCG) koja će na samoj sednici parlamenta saopštiti svoj stav.

U međuvremenu kandidat Marković je poručio da će procesuiranje svih rarnih zločina biti njegovo lično, ali i strateško opredelenje državnog tužilaštva, ukoliko bude izdabran. On je rekao da se, u cilju njegove lične diskreditacije, manipuliše sa informacijama o njegovom pokojnom ocu.

-Ukazujem da je moj pokojni otac za života pravosnažno oslobođen krivične odgovornosti u jednom predmetu ratnog zločina, kazao je Marković.-To isključuje svaku mogućnost konflikta interesa. Nepostojanje konflikta interesa se zasniva na činjenici da je moj otac, nažalost, pokojni i da ponavljanje postupka u konkretnom predmetu ne bi se moglo odnositi na mog oca, jer je notorna činjenica da se protiv lica koja nisu živa ne može voditi krivični postupak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave