UPRKOS PRITISCIMA EU IZBOR VDT U MAGLI: Podrška DNP Markoviću neizvesna

V.K.

20. 01. 2024. u 06:31

POSLANICI Skupštine Crne Gore će na Svetoga Savu, 27.januara, glasati o izboru vrhovnog državnog tužioca. Kandidati su Maja Jovanović, Milorad Marković i Suzana Mugoša, a za njihov izbor potrebna je tropetinska većina - glasovi 49 parlamentaraca.

УПРКОС ПРИТИСЦИМА ЕУ ИЗБОР ВДТ У МАГЛИ: Подршка ДНП Марковићу неизвесна

Skupština Crne Gore

Lider Demokratske narodne partije Milan Kežević saopštio je da ta partija još nije donela odluku da li će podržati kandidaturu Milorada Markovića za VDT. Podsetio je da su Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate kao partije bliske DPS saopštili da će podržati njegov izbor.

V.d. stanje u Vrhovnom državnom tužilaštvu traje od oktobra 2019. godine, a pritisci Brisela su sve snažniji prema državnim zvaničnicima Crne Gore da se ono konačno dovede u red. Šefica delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa sastala se sa predsednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem i tom prilikom pozvala šefa parlamenta i sve poslanike na konstruktivan pristup u cilju što skorijeg izbora VDT.

Predsednik Skupštine Mandić je saopštio da bi izbor VDT bio važan za Crnu Goru, tako i za pristupni proces u EU. Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti" izvesno je da će za kandidata Milorada Markovića glasati sve stranke vlasti osim DNP. Bez četiri poslanika te partije, vladajuća većina ima 42 glasa u parlamentu, što znači da je za izbor Markovića potrebno još najmanje sedam. Očekuje se da glasovi dođu od partija Bošnjačke stranke (šest poslanika), Socijaldemokrata (tri) i Ujedinjene Crne Gore (jedan poslanik).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)